EA Sports FC 24 Serisi 29 Eylül’de Çıkıyor

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Yeniden markalanan seri, kadın oyuncuları ilk kez Ultimate Team’e getiriyor.

EA’nın amiral gemisi futbol serisi için yeni bir dönemin başlangıcı ve şirket yeniden markalaşan serinin ilk bölümünün ne zaman geleceğini açıkladı. EA Sports FC 24 29 Eylül’de PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch ve PC’lere gelecek. Ultimate Edition sürümü ön sipariş veren oyuncular ise 22 Eylül itibarıyla erişim imkanına sahip olacaklar. EA’nın FIFA ile uzun süredir devam eden ortaklığı FIFA 23’ten sonra sona erdi ve isim değişikliğine gidildi.

EA’in oyunu ilk kez tam olarak göstermesi ve bazı yeni özellikleri duyurmasıyla ortaya çıktı. Eskiden FIFA olarak bilinen seri iki yeni kadın ligi kazanıyor: İspanya Liga F ve Frauen-Bundesliga, sırasıyla İspanya ve Almanya’daki en yüksek rekabet seviyesi.

EA, seriyi mümkün olduğunca gerçeğe yakın tutmak amacıyla çeşitli ligler ve organizasyonlarla anlaşmalar yapıyor. EA Sports FC 24’te 19.000’den fazla gerçek oyuncu, 30’dan fazla lig ve 100’den fazla stadyum temsil edilecek. Şirket ayrıca İngiltere Premier Ligi ve UEFA ile markalarını kullanmak ve Şampiyonlar Ligi gibi müsabakalara erişimi korumak için özel anlaşmalar yaptı.

Frostbite motoru hala oyunda, EA geliştirilmiş bir versiyon kullandığını söylüyor. Bu aynı zamanda eShop listesine göre Switch’te Frostbite kullanan serinin ilk bölümü.

EA, HyperMotion teknolojisini de yükseltti. HyperMotionV (PS5, Xbox Series X/S ve PC sürümlerinde mevcut olacak) 180’den fazla üst düzey erkek ve kadın profesyonel oyunundan hacimsel verilerden yararlanıyor. EA, “Bu, otantik tam takım hareketinin yanı sıra 1.200 imza koşu stilinin kilidini açıyor, böylece hayranlar en iyi oyuncuların benzersiz hareket yöntemlerini deneyimleyebiliyor” diyor. EA, bu teknolojinin EA Sports FC için sadece birkaç gün içinde yeni animasyonlar oluşturmasına yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi.

PlayStyles adı verilen bir başka yeni özellik ise Opta ve diğer kaynaklardan alınan gerçek dünya verilerinden yararlanarak oyuncuları daha benzersiz hale getirecek. EA bunun oynanışı etkileyeceğini ve oyunculara farklı yetenekler kazandıracağını söylüyor. Şirket, Ultimate Team’de “PlayStyles+ bu özel yetenekleri dünya standartlarında geliştiriyor.

Çapraz oyun PS5, Xbox Series X/S ve PC’nin yanı sıra PS4 ve Xbox One arasında da kullanılabilecek. Clubs, Co-Op Season, Volta Football ve Ultimate Team Co-Op modları ilk kez çapraz oynamayı destekleyecek. Ancak FC24’ün Switch versiyonu çapraz oynamayı içermeyecek.

Peki Türkiye Fiyatları Ne Olacak?

PC

SürümFiyat
EA Sports FC 24 Standard Edition1199 TL
EA Sports FC 24 Ultimate Edition1699 TL

Xbox

SürümFiyat
EA Sports FC 24 Standard Edition1399 TL
EA Sports FC 24 Ultimate Edition1999 TL

PlayStation

SürümFiyat
EA Sports FC 24 Standard Edition1399 TL
EA Sports FC 24 Ultimate Edition1999 TL