Mercedes ile Tesla Supercharger İçin El Sıkıştı

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Mayın ayından bu yana Tesla ile birçok şirket şarj istasyonu konusunda el sıkışmıştı. Hatırlamak gerekirse buna Ford, GM, Volvo, Polestar, Rivian gibi markalar Tesla ile NACS şarj konektörünü benimsemek ve Supercharger ağına erişim elde etmek için anlaşmalar yaptığını duyurmuştu. Tesla bu sefer de Mercedes ile anlaşma sağladı.

Mercedes-Benz, Kuzey Amerika Şarj Standardını elektrikli araç serisine entegre edececeğini duyurdu. Mercedes-Benz, sınıfının en iyisi bir şarj deneyimi sunmak için Kuzey Amerika’da 2.500’den fazla yüksek güçlü şarj cihazıyla yeni Mercedes-Benz Şarj Ağını eşzamanlı olarak genişletecek. İlk Mercedes-Benz Yüksek Güçlü Şarj tesisleri 2023 yılının sonunda Mercedes-Benz sürücüleri, üstün bir ürün deneyimi ve tüm büyük şarj ağlarına tam erişim temelinde elektrikli araçları ölçeklendirmeye yönelik müşteri odaklı bir yaklaşımın ardından 2024 yılından itibaren Kuzey Amerika’da Tesla Supercharger’ları kullanabilecek.

Aşamalı geçişin bir parçası olarak Mercedes-Benz, başlangıçta şirketin mevcut CCS BEV’lerinin 2024’ten itibaren NACS ağında sorunsuz bir şekilde şarj edilmesini sağlayan bir adaptör sunacak. Mercedes ”Elektrikli araçlara geçişi hızlandırmak için, Mercedes-Benz’lerinin her yerde hızlı, kullanışlı ve güvenilir şarj çözümleri de dahil olmak üzere müşterilerimiz için tüm elektrikli araç deneyimini yükseltmeye kararlıyız. Bu nedenle, bu yıl açılacak ilk tesislerle birlikte küresel Mercedes-Benz Yüksek Güçlü Şarj Ağımızı oluşturmaya kararlıyız. Buna paralel olarak, araçlarımızda NACS’yi de uygulayarak sürücülerin Kuzey Amerika’da yüksek kaliteli şarj olanaklarından oluşan geniş bir ağa erişmelerini sağlıyoruz.” dedi.

Mevcut şarj istasyonlarının genişletilmiş ağıyla uyumluluğu sağlamanın yanı sıra Mercedes-Benz, Amerikalı ortaklarıyla birlikte on yılın sonuna kadar Kuzey Amerika’da 2.500’den fazla yüksek güçlü şarj cihazı da dahil olmak üzere 400’den fazla Şarj Merkezi ile kendi Yüksek Güçlü Şarj Ağını kuracak. Kuzey Amerika’daki ilk Mercedes-Benz Şarj Merkezleri 2023 yılı sonuna kadar açılacak ve hem CCS1 hem de NACS prizleriyle donatılacak. Mercedes-Benz küresel olarak, on yılın sonuna kadar Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve diğer ana pazarlarda 2.000’den fazla Şarj Merkezi kurmayı planlıyor. Bunlar toplamda 10.000’den fazla şarj noktasından oluşacak ve pazar ihtiyaçlarına bağlı olarak daha da genişletilebilecek.

Mercedes-Benz Şarj Merkezleri, tüm markalardan elektrikli araçlara evrensel olarak açık olacak ve çok çeşitli elektrikli araç sahipleri için erişilebilirlik sağlayacaktır. Mercedes me Charge ile Mercedes-Benz müşterileri bugün bile dünya çapında 1,2 milyondan fazla şarj noktasına erişebiliyor. Mercedes-Benz, kendi şarj ağı ile elektrikli araç altyapısı için yeni bir standart belirleyecek ve elektrikli araçların hızlı, güvenli ve çevreci şarjı açısından uygun bir şarj deneyimi sağlayacak. Andrew Cornelia “Mercedes-Benz’in yeni Kuzey Amerika Yüksek Güçlü Şarj Ağı’nın geliştirilmesiyle, elektrikli araç şarj deneyimini yeniden tanımlamaya hazırız.” dedi.