Volkswagen, ABD’de Sürücüsüz Araç Testi Yapacak

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Volkswagen otonom sürüşü biraz daha ciddiye alıyor. Tesla ve Waymo gibi şirketler yeni nesil sürüş teknolojilerinin geliştirilmesine büyük ölçüde öncülük etmiş olsa da, eski otomobil üreticileri kesinlikle daha fazla yatırım yapmaya başlıyor. Bu amaçla Volkswagen, ABD’deki ilk otonom sürüş programını duyurdu.

Programın bir parçası olarak Volkswagen 10 adet tamamen elektrikli ID. Buzz minibüslerini, otonom otomobil teknolojisi şirketi MobileEye ile ortaklaşa otonom sürüş teknolojisiyle donattı. Volkswagen, önümüzdeki birkaç yıl içinde bu otonom araç filosunu en az dört şehri daha kapsayacak şekilde büyüteceğini ve mevcut filonun Austin, Teksas’ta faaliyet gösterdiğini söylüyor. Volkswagen, 2026 yılına kadar Austin’de otonom otomobilleri ticari olarak piyasaya sürmeyi umuyor.

“Heyecan verici araçlarımızı Amerika yollarına çıkarmaktan heyecan duyuyoruz,” dedi Volkswagen Group of America Başkanı ve CEO’su Pablo Di Si. “Volkswagen Grubu’nun küresel otonom sürüş araç programını Amerika Birleşik Devletleri’ne genişletmek bizim için önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. Gelecekte, yeni mobilite hizmetlerine yönelik artan talepten yararlanacağız ve Amerikalı tüketicilerin güvenebileceği ulaşım hizmetlerini desteklemek için gerçekten büyüleyici bir ürün sunacağız.”