Instagram Hesabınızı Silmeden Threads Hesabınızı Silme Özelliği Yolda

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Gündemden düşmeyen Threads uygulaması ile alakalı silmek istemeniz halinde aktif Instagram hesabınızı da silmeniz gerekiyor. Uygulamadan başka türlü şu an için kurtulamıyoruz. 🙂

Ancak, Adam Mosseri’nin yaptığı bir paylaşıma göre, Meta bunun böyle olmaması için bir yol “araştırıyor”.

Meta’nın yeni başlattığı Twitter rakibi Threads, Instagram’ın hesap sistemini kullanıyor. Bu, uygulamaya katıldığınızda Instagram kullanıcı adınızı getirmenize izin verme avantajına sahip. Ancak aynı zamanda uygulamaları birbirine öyle bir şekilde bağlıyor ki, Instagram hesabınızı silmeden Threads hesabınızı silemiyorsunuz, ki insanlar yıllardır Instagram’da paylaşım yapıyorlarsa bunu yapmak istemeyebilirsiniz.

Mosseri’nin mesajına göre, şirket gelecekte bunu yapabilmeniz için bir araştırma yapıyor. Ancak bu özelliği Mosseri ne zaman görebileceğimize dair bir zaman çizelgesi vermedi.

Bununla birlikte, Mosseri’nin belirttiği gibi, Threads hesabınızı devre dışı bırakarak Threads profilinizi ve içeriğinizi gizleyebilirsiniz. Bunu yapmak için profil sekmenize gidin, ayarlar için iki çizgi simgesine dokunun, “Hesap “a dokunun, “Profili devre dışı bırak “a ve ardından “Threads profilini devre dışı bırak” düğmesine dokunun. Threads profilini devre dışı bırakmak geçici bir eylem. Instagram destek sayfasına göre, Threads profilinizi devre dışı bırakmak profilinizi, konularınızı, yanıtlarınızı ve beğenilerinizi gizlese de, tekrar giriş yaptığınızda hesabınız yeniden etkinleştirilecektir. Mosseri, ayrıca tek tek gönderileri silebileceğinizi veya hesabınızı gizli hale getirebileceğinizi belirtiyor.

Mark Zuckerberg, Çarşamba günü Threads’i iOS ve Android’de kullanıma sundu ve 50 milyondan fazla kişi uygulamaya kaydoldu. Ancak şirket, Twitter’daki kaostan faydalanmak için uygulamayı mümkün olan en kısa sürede kullanıma sundu. Bundan dolayı DM’ler, takipçi sayısı ve hatta hashtag’ler gibi önemli özellikler eksik. Ayrı bir gönderide Mosseri, “temel özelliklerin” birçoğunun yolda olduğunu söylüyor ancak iyileştirmelerin “zaman alacağını” belirtiyor.