Elon Musk, Rakiplerini Sevindirmeye Devam Ediyor

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın Twitter kullanıcıları için yaptığı hamlelerin kullanıcıları kızdırdığını görüyoruz. Önce Blue Aboneliği olmayanlara mesaj kısıtlaması daha sonrasında da Twitter’a üye olmayanlar ve Blue aboneliği olmayanlara tweet okuma sınırı getirmişti. Musk’ın bu hamleleri sadece rakiplerine yaradı.

Twitter’da kullanıcıların görebileceği gönderi miktarına getirilen yeni sınırlamaların ardından yaşanan kargaşa, kullanıcı odaklı yapısıyla övünen Alman rakibi Mastodon’daki faaliyetlerin artmasına neden oluyor gibi görünüyor.

Mastodon’un kurucusu ve CEO’su Eugen Rochko, “Görünüşe göre Mastodon’un aktif kullanıcı sayısı son bir günde 110 bin artmış. Fena değil,” ifadelerini kullandı.

Rochko’nun bir başka paylaşımında “Elon Musk’ın çalışma haftası boyunca sitesini yok etmesini tercih ederdim. Bu ilk kez olmuyor” dedi.

Cumartesi günü Twitter’ın kurucusu Elon Musk, hesapların bir gün içinde okuyabilecekleri gönderi sayısına yeni sınırlamalar getirildiğini duyurmuştu. Daha önce de ChatGPT’nin sahibi OpenAI gibi yapay zeka firmalarının Twitter’ın verilerini kendi büyük dil modellerini eğitmek için kullanmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.

Musk Twitter’ın başına Ekim 2022’de geçti. O zamandan beri düzensiz yönetim tarzı, bazı kullanıcıların ve reklam verenlerin siteden uzaklaşmasına neden oldu.