Twitch’in Rakibinden Büyük Transfer!

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Popüler Twitch yayıncısı xQC, nam-ı diğer Félix Lengyel, Twitch’in rakip platformlarından biri olan Kick ile çok yıllı dev bir anlaşma imzaladı. The New York Times’ın haberine göre, yaklaşık iki yıllık 70 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı ve menajeri teşviklerin bu rakamı yaklaşık 100 milyon dolara çıkarabileceğini söyledi.

Lengyel’in Twitch kanalında 11,8 milyon takipçisi var ve yayın başına ortalama on binin üzerinde görüntüleniyor. Lengyel Times’a yaptığı açıklamada anlaşmanın bir nedeninin de “daha önce yapamadığım şeyleri deneyebilmek ve yapabilmek” olduğunu söyledi.

“Bu fırsatı değerlendirmek ve önümüzdeki yıllarda yeni yaratıcı ve taze fikirlere dönüştürmek için son derece heyecanlıyım” diye ekledi.

Gösterişli bir duyuru videosunda Kick kanalının “aynı içerik” ile “aynı Felix “e sahip olmaya devam edeceği belirtildi.

Kick, Avustralya’daki kumar ve şans oyunları siteleri tarafından desteklenen oldukça yeni bir yayın hizmeti ve bugünkü anlaşma Twitch ile yayıncıları arasında artan gerilimin bir başka işareti. İcra kurulu başkanı Ed Craven, yayıncıların gemiyi terk etmelerinin en büyük nedenlerinden birinin Kick’in Twitch’in %50’sine karşılık yayıncıların abonelik gelirlerinin yalnızca %5’ini alması olduğunu, ancak bunun Kick’in zararına çalışmaya hazır olduğu anlamına geldiğini söyledi.