Apple, Cinematic Modu Geliştiricilere Açıyor

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Apple, WWDC 2023 etkinliğinde iOS 17’yi ileriye dönük çok çeşitli özelliklerle birlikte duyurdu. Platform, işlevselliği artırırken görsel tasarım açısından da büyük değişiklikler getirecek. iOS 17 ile üçüncü parti uygulamalar daha iyi görüntü kalitesi için iPhone’un kamerasından yararlanabilecek. Şirket, 3. Parti uygulamaların iPhone’un Sinematik Modunu kullanmasına olanak tanıyacak yeni bir Sinematik API ile birlikte geldiğini açıkladı. Böylelikle standart kamera uygulamasına göre çeşitli avantajlar elde edilebilecek.

Apple nihayet iOS 17’de Cinematic API’yi üçüncü taraf uygulamalara devrederek geliştiricilerin profesyonel düzeyde düzenleme ve video oynatma eklemesine olanak tanıyor
Apple, geliştirici dokümanlarında iOS 17’deki Sinematik API’nin üçüncü taraf uygulamaların iPhone’un Sinematik Modundan yararlanmasına olanak tanıyacağını belirtiyor. Örneğin, üçüncü taraf uygulamalar Cinematic API’yi kullanabilecek ve oynatma özelliklerinin yanı sıra gelişmiş düzenleme yapmak için kendi uygulamalarına uyarlayabilecekler. Şirket, yeni eklemenin profesyonel düzeyde düzenlemeye izin vereceğini ve Final Cut Pro, iMovie ve diğer uygulamalar gibi uygulamaların da aynı API’den yararlandığını söylüyor.