Windows 11 Güncellemesi Ne Getirdi?

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Microsoft geçtiğimiz günlerde Windows 11’e bir dizi yeni güvenlik ve gizlilik odaklı özellik getirdiğini duyurdu. Bir blog yazısında teknoloji devi, yeni işlevlerin Haziran ayında en son güncellemenin bir parçası olarak yakında herkese sunulacağını söyledi.

Windows 11 kullanıcıları artık yeni uygulama gizlilik ayarlarını kullanarak yaklaşırken uyandırma, ayrılırken kilitleme ve cihaz sensörlerine erişime izin verme ya da engelleme gibi seçenekleri kolayca değiştirebilecekler. Geliştiriciler ayrıca ‘Hızlı Ayarlar’ paneline yeni bir VPN kutucuğu ve aktif ağ bağlantınızın üstünde küçük bir kalkan simgesi gösteren ‘göz atılabilir VPN’ seçeneği ekledi.

Haziran 2023’teki isteğe bağlı güvenlik dışı sürümle birlikte Windows 11 kullanıcıları, bilgisayarlarının bakıma ihtiyacı olduğunda Başlat Menülerinde bir uyarı alacaklar. Pluton güvenlik işlemcilerine sahip makineler ayrıca ‘kötü amaçlı yazılımlara karşı daha dirençli, donanım saldırılarına karşı daha güçlü koruma ve ek kimlik bilgisi koruması’ sağlayacak.

Microsoft ayrıca, herhangi bir ses çalındığında otomatik olarak görünebilen video görüşmeleri için canlı altyazı desteği de ekliyor. Bu işlev İngilizce dışında 10 dilde kullanılabilecek. Widget’lar da bir düzen yenilemesi alıyor ve varsayılan bölme artık kullanıcı tarafından sabitlenmiş uygulamalar için özel bir alan ve haberleri, widget koleksiyonunuzu gösterecek kişiselleştirilmiş bir akış içeriyor.