OnePlus Fold Ağustos Ayında New York’ta Tanıtılacak

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

CEO Pete Lau’ya göre efsanevi ilk OnePlus katlanabilir akıllı telefon bu yılın üçüncü çeyreğinde geliyor. Genel olarak güvenilir bir kaynaktan gelen yeni bir söylenti, bazı küçük ayrıntılara odaklanıyor.

İlk olarak, görünüşe göre tanıtım Ağustos ayının ilk yarısında New York’ta gerçekleşecek. Bu da, Koreli şirketin bir sonraki

Unpacked etkinliğinin 26 Temmuz’da yapılacağını söyleyen son söylentilere bakılırsa, Samsung’un Galaxy Z Fold5 ve Flip5’inden yalnızca bir ya da iki hafta sonra duyurulacağı anlamına geliyor. Samsung’un şimşeklerini üzerine çekmek isteyen OnePlus için bu oldukça cesur bir duruş.

Sırada, cihazın küresel bir sunumdan geçeceği söyleniyor. Bu da cihazın ABD, Hindistan ve diğer tüm ülkelerde satışa sunulacağı anlamına geliyor.

İlginç bir şekilde, Oppo’nun Find N3’ü Ağustos ayında Çin’de de piyasaya süreceği söyleniyor ve geçmişteki söylentilere göre OnePlus Fold bu telefonun uluslararası versiyonu olarak işlev görebilir. Eğer öyleyse, QHD+ çözünürlüklü 8 inç iç katlanabilir ekrana ve her ikisi de 120 Hz yenileme hızına sahip 6,5 inç dış FHD+ ekrana sahip olmasını bekliyoruz.

İçinde Snapdragon 8 Gen 2 çip seti, 16GB’a kadar LPDDR5 RAM ve 512GB’a kadar UFS 4.0 depolama alanı bulunacak. OnePlus Fold’un Android 13’ü OxygenOS 13.1 ile çalıştırması bekleniyor ki bu da Google’ın Android 14’ü yayınlayacağı zaman piyasaya sürüleceği iddiası göz önüne alındığında biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

80W kablolu şarj destekli 4.800 mAh pil, OIS’li 50 MP ana kamera, 48 MP ultra geniş, 32 MP periskop telefoto kamera ve her ekran için bir tane olmak üzere bir çift 32 MP selfie kamerası.