Mercedes, Tamamen Elektrikli CLA Tasarımını Paylaştı

Büşra Koça
A+A-
Reset

Mercedes-Benz, tamamen elektrikli yeni CLA modeline ait kamuflajlı görselleri paylaştı. Bu görüntüler, Tesla Model 3’e rakip olması beklenen araç hakkında ipuçları veriyor.

Mercedes-Benz, geçen yıl popüler modeli CLA’nın elektrikli konseptini tanıtmıştı ve bu modelin Tesla Model 3’e uygun fiyatıyla ciddi bir rakip olabileceği konuşuluyordu. Şimdi ise CLA EV olarak adlandırılan aracın nihai üretim versiyonuna dair yeni fotoğraflar paylaşıldı. Kamuflajlı olsa da, bu görüntüler geçen yılki konseptle arasındaki farkları görmek açısından önemli ipuçları sunuyor.

Yeni Elektrikli CLA’nın Tasarımı

Mercedes, Tamamen Elektrikli CLA Tasarımını Paylaştı

Tamamen elektrikli olacak CLA, Mercedes’in sade ve şık tasarım anlayışını sürdürüyor. Aracın ön tarafı köpek balığını andıran bir burun yapısına sahip ve aerodinamik yapısıyla dikkat çekiyor. Ayrıca yenilenmiş far tasarımı da görsellerde belirgin bir şekilde fark ediliyor.

Bu giriş seviyesi elektrikli araç, Mercedes’in yeni MMA platformu üzerinde üretilecek. Platformun 750 km’yi aşan bir menzil sağlaması ve hızlı şarj özelliğiyle 15 dakika içinde önemli ölçüde şarj olabilmesi bekleniyor. MMA platformunun hem elektrikli hem de hibrit modellerde kullanılacağı belirtiliyor.

Mercedes, Tamamen Elektrikli CLA Tasarımını Paylaştı

CLA’nın yüksek performanslı bir versiyonunun geçtiğimiz aylarda Nurburgring pistinde test edildiği de biliniyor. Bu modelin tasarımı, paylaşılan kamuflajlı versiyonla benzerlik gösteriyordu.

İç tasarımda da birçok yenilik bulunacak. Araç, Mercedes’in yeni nesil işletim sistemine sahip olacak ve gelişmiş teknolojik donanımlarla gelecek. Mercedes bu sistemi, yeni araçlarının “beyni” olarak nitelendiriyor.

Yeni CLA’nın resmî tanıtımının bu yılın sonlarında yapılması bekleniyor, ancak piyasaya sürülmesi 2026’yı bulacak. Aracın tüm dünyada satışa sunulması planlanıyor ve fiyatının yaklaşık 50 bin dolar civarında olacağı öngörülüyor. Bu da uzun menzilli Tesla Model 3 ile rekabet edebileceğini gösteriyor.