iPhone 17 Pro Max, 12 GB RAM ile Gelebilir

Büşra Koça
A+A-
Reset

iPhone 16 serisinin piyasaya sürülmesinin ardından, gözler şimdiden iPhone 17 serisine çevrildi ve bugün iPhone 17 Pro Max ile ilgili yeni bir bilgi gün yüzüne çıktı.

2025 yılında tanıtılması beklenen yeni iPhone serisinde, yalnızca iPhone 17 Pro Max modelinin 12GB RAM’e sahip olacağı ileri sürülüyor.

iPhone 16 serisinin lansmanının ardından iPhone 17 serisiyle ilgili birçok spekülasyon ortaya atıldı. Güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre, serinin en üst modeli olan iPhone 17 Pro Max, 12GB RAM ile donatılacak. İlginç bir şekilde, iPhone 17 Pro modelinin ise 8GB RAM’e sahip olacağı söyleniyor.

iPhone 17 Pro Max’in üretimi sınırlı olabilir

Sızıntılarıyla bilinen Yeux1122 ve @Jukanlosreve, Samsung’un RAM modülü üretim hattında yaşadığı sorunlar nedeniyle Apple’ın ihtiyaç duyduğu RAM miktarını karşılamakta zorlanabileceğini belirtiyor. Bu da, iPhone 17 Pro Max modellerinin sınırlı sayıda üretilebileceği anlamına geliyor.

Bu iddialar tamamen yeni değil. Analist Ming-Chi Kuo da daha önce iPhone 17 Pro Max’in 12GB RAM ile geleceğini öne sürmüştü, ancak Kuo, bu RAM artışının arkasındaki teknik detaylara pek değinmemişti.

12 GB RAM, Apple cihazlarına daha yüksek performans sağlayacak

Apple’ın her yıl yeni iPhone serisini Eylül ayında tanıttığını düşündüğümüzde, iPhone 17 serisinin tanıtımına hala uzun bir süre var ve bu süre zarfında birçok değişiklik yapılabilir.

RAM, cihaz performansını etkileyen önemli bir faktör olduğundan ve özellikle yapay zeka ile ilgili işlemlerde kritik bir rol oynadığından, iPhone 17 Pro Max’in, yapay zeka teknolojileri konusunda diğer modellere göre daha üstün bir performans sergilemesi bekleniyor.