Mark Zuckerberg, Eşine Hediye Olarak Özel Porsche “Minibüs” Yaptırdı

Büşra Koça
A+A-
Reset

Meta’nın CEO’su ve milyarder girişimci Mark Zuckerberg, bu kez tasarladığı özel bir araçla gündeme geldi. Zuckerberg, eşi Priscilla Chan için özel üretim bir Porsche minivan tasarladı. Lüks otomobil markası Porsche’nin bu tip bir modeli bulunmadığı için Zuckerberg, aracın tasarımına doğrudan müdahil oldu.

Priscilla Chan, bir minivan istemişti ancak Porsche’nin böyle bir modeli yoktu. Bunun üzerine Zuckerberg, Porsche Cayenne Turbo GT modelini temel alarak eşi için özel bir minivan tasarlattı. Araçta, Toyota Century benzeri elektrikli sürgülü kapılar gibi ilginç detaylar bulunuyor.

Zuckerberg’ün eşine özel tasarladığı Porsche minivan

Mark Zuckerberg, Eşine Hediye Olarak Özel Porsche "Minibüs" Yaptırdı

Bu projede Zuckerberg, West Coast Customs isimli ünlü araç kişiselleştirme şirketiyle ve Porsche ile birlikte çalıştı. Aracın özelleştirme maliyetine dair net bir bilgi olmasa da, Porsche Cayenne Turbo GT’nin standart modelinin fiyatı 200 bin dolar civarında. Özelleştirilmiş hâlinin bu rakamın çok üzerine çıktığı tahmin ediliyor. Ancak Zuckerberg’ün 206 milyar dolarlık serveti göz önüne alındığında, bu harcamanın onun için önemli bir maliyet oluşturmadığı söylenebilir.

Zuckerberg ayrıca, manuel vitesli bir 911 GT3 Touring de sipariş etmiş. Porsche’nin daha önce de Vision Renndienst adında bir minivan konsepti tanıttığını hatırlayabiliriz. Ancak bu araç, Zuckerberg’ün tasarlattığı modelden çok farklı bir konsepte sahipti ve hiç piyasaya sürülmedi.