Microsoft Copilot Yapay Zekâ Aracına Yeni Özellikler Geldi

Büşra Koça
A+A-
Reset

Microsoft, Copilot yapay zekâ aracına büyük bir güncelleme getirerek yeni bir arayüz ve kullanışlı özellikler eklediğini duyurdu. Bu yenilikler, Copilot’un kullanıcı deneyimini ciddi şekilde geliştiriyor.

Microsoft, dün yaptığı duyuruda, Copilot adını verdikleri yapay zekâ modeline büyük yenilikler eklediğini açıkladı. Bu yeni güncellemeler, Copilot’un şimdiye kadar ki en büyük tasarım değişikliğine uğramasını sağladı.

Artık Copilot’un “gözleri ve sesi” var. Çok daha farklı ve kullanımı kolay bir arayüzle karşımıza çıkan model, mobil, web ve Windows platformlarında sunulacak bu yeni özelliklerle tamamen kişisel bir yapay zekâ asistanı haline geliyor. Şimdi bu yeniliklere yakından bakalım.

Copilot, ne yaptığınızı görebilecek

Yapay zekâ modeli Copilot, artık kullanıcının ekranında ne yaptığını izleyebilecek ve buna göre yardımcı olacak. “Copilot Vision” adı verilen bu özellik, ekranınızdaki metinler ve görseller gibi unsurlarla doğrudan etkileşime geçmenizi sağlayarak alışveriş sırasında öneriler almak veya gördüğünüz içerikler hakkında sorular sormak gibi işlevler sunacak.

Sesli mod ile doğal konuşmalar

Copilot’a eklenen bir diğer yenilik ise sesli mod. Bu özellikle kullanıcılar, yapay zekâ ile doğal diyaloglar kurabilecek. ChatGPT’nin sesli moduna benzeyen bu özellik sayesinde, tıpkı bir insanla konuşur gibi sohbet edebilir, sorular sorabilir ve gerektiğinde konuşmayı kesebilirsiniz. Ayrıca bu modu Vision ile birleştirip ekranınızdaki içeriklere dair sorularınızı sesli olarak yöneltebilirsiniz.

Copilot, haber spikeri gibi çalışacak

Bir diğer önemli yenilik ise “Copilot Daily”. Bu özellik, Copilot’un sizin için haberleri ve hava durumunu sesli bir şekilde özetlemesini sağlıyor. Microsoft, bu hizmeti Financial Times, Reuters ve Hearst gibi kaynaklardan sağlıyor ve yakın zamanda daha fazla haber kaynağının eklenmesi planlanıyor.

Karmaşık sorulara detaylı yanıtlar

Son olarak “Think Deeper” adlı yeni özellik sayesinde Copilot, karmaşık soruları daha detaylı düşünerek yanıtlayabilecek. Bu özellik, yapay zekânın daha uzun sürede fakat daha kapsamlı cevaplar üretmesini sağlıyor, özellikle karşılaştırma gerektiren durumlarda faydalı olacak.

Yenilenen Copilot, Android, iOS, web ve Windows platformlarında kullanılmaya başlandı. Sesli mod başlangıçta ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’da devreye girdi. Copilot Daily ise şimdilik yalnızca ABD ve Birleşik Krallık’ta mevcut. Vision özelliği ise Copilot Pro aboneleri için ABD’de sunulmaya başladı. Bu özelliklerin yakında daha fazla bölgede kullanıma sunulması bekleniyor.