WhatsApp Durumlara Anket Özelliği Geliyor

Büşra Koça
A+A-
Reset

WhatsApp’ın iOS beta sürümünde tespit edilen yeni bir özellik, kullanıcıların durumlarına anket eklemelerine olanak tanıyacak. “24.20.10.70” kodlu beta sürümde keşfedilen bu özellikle birlikte, kullanıcılar artık anketlerini sadece gruplarda ve bireysel sohbetlerde değil, durum paylaşımlarında da yapabilecekler.

WhatsApp, bir süredir anket özelliğini kullanıma sunmuştu, ancak bu özellik yalnızca sohbetlerde aktif olarak kullanılabiliyordu. Yeni güncellemeyle birlikte bu durum değişecek ve kullanıcılar, durumlarına anket ekleyerek takipçilerine çeşitli sorular sorabilecekler.

WhatsApp’ın anket özelliği böyle görünecek

WhatsApp Durumlara Anket Özelliği Geliyor

Yeni anket özelliği, durumlara eklenebilen bir çıkartma formatında gelecek. Kullanıcılar, bu çıkartmaya dokunarak anket sorusunu ve seçeneklerini belirleyebilecek. Anket durumu paylaşıldığında, diğer kullanıcılar anketi yanıtlayabilecekler.

Meta, bu yeni özellikle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Bu nedenle, özelliğin genel kullanıma ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Özelliğin hala geliştirme aşamasında olduğu göz önünde bulundurulursa, kullanıcıların biraz daha beklemeleri gerekebilir.