Alfa Romeo Junior Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Büşra Koça
A+A-
Reset

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, birkaç ay önce Milano olarak tanıttığı yeni aracının adını değiştirerek Junior yapmıştı. Şimdi ise bu ilginç tasarıma sahip yeni B-SUV modeli, Türkiye pazarına giriş yaptı.

Alfa Romeo’nun resmî internet sitesinden çevrim içi rezervasyonla satın alınabilen Junior, rekabetçi fiyatıyla dikkat çekmeyi hedefliyor.

Alfa Romeo Junior Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Alfa Romeo Junior, markanın alışılmış tasarım dilinden farklı bir görünüme sahip. Özellikle ön kısmındaki ilginç ızgara tasarımı ve parçalı LED farlarla dikkat çekiyor. Kısa çıkıntılarla tasarlanan bu model, 18 inç jantlarla geliyor.

Alfa Romeo Junior Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Aracın arka kısmında ise LED destekli far tasarımı ön plana çıkıyor. Bu farların üzerinde çıkıntılı bir yapı mevcutken, alt bölümde Alfa Romeo logosu yer alıyor. Ayrıca, bu yeni SUV modelinde plastik tampon kullanımı tercih edilmiş.

Alfa Romeo Junior Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

İç mekâna baktığımızda, düğmelerle dolu modern bir kokpit görüyoruz. Kabinde, 10,25 inç büyüklüğünde iki adet tamamen dijital ekran bulunuyor ve bilgi-eğlence ekranı sürücüye dönük şekilde tasarlanmış.

Alfa Romeo Junior, hibrit ve tam elektrikli motor seçenekleriyle sunulacak. Hibrit modelde, 1.2 litrelik benzinli motora entegre edilmiş 21 kW gücünde bir elektrik motoru bulunuyor ve bu kombinasyon 136 beygir güç üretiyor. Tam elektrikli seçeneklerde ise 156 ve 240 beygir gücünde iki farklı versiyon mevcut. Tam elektrikli modelin menzili ise 410 kilometre olarak belirtilmiş.

Alfa Romeo Junior Türkiye fiyatı

Motor-YakıtDonanım-ŞanzımanFiyatı
1.2L 136 HP, BenzinliIbrida, Otomatik1.799.900 TL
115 kW 156 HP, ElektrikliElettrica, Otomatik1.649.900 TL