Google Chrome, Ekran Paylaşımı Yaparken Bilgileriniz Gizleyecek

Büşra Koça
A+A-
Reset

Google, Chrome’un Android sürümünde kullanıcılara büyük fayda sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, ekran paylaşımı veya kaydı yaparken hassas bilgilerinizi gizleyebilecek.

Dünyanın en yaygın kullanılan tarayıcısı olan Google Chrome, günlük internet kullanımında milyarlarca insan tarafından tercih ediliyor. Özellikle ekran paylaşımı işlemleri sıkça yapılıyor. Bu yeni özellik ise, bu konuda daha güvenli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

İlk olarak Bleeping Computer tarafından tespit edilen bu özellik, Chrome’un Android versiyonunda test edilmeye başladı. Özelliğin işlevi, ekran paylaşımı sırasında hassas bilgilerin görünmesini engellemek.

Ekran paylaşımı veya kaydı sırasında kişisel bilgilerinizi koruyacak

Google Chrome, Ekran Paylaşımı Yaparken Bilgileriniz Gizleyecek

Bu yeni özellik, ekran paylaşımı, ekran kaydı gibi durumlarda kullanıcının kişisel bilgilerinin güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Özellik etkinleştirildiğinde, kredi kartı bilgileri, şifreler gibi hassas verileriniz ekran paylaşımı veya kaydı sırasında görünmeyecek.

Bu son derece kullanışlı özellik şu an için sadece Android’de test ediliyor. Diğer platformlara ne zaman geleceği konusunda ise henüz bir bilgi yok. Özelliğin ne zaman genel kullanıma sunulacağı hakkında detaylar ortaya çıktıkça, bunları sizlerle paylaşacağız.