Ratchet And Clank: Rift Apart PC’ye Geliyor

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Insomniac Games ekibinden yeni haberler var. Stüdyonun bir önceki oyunu, 2021’in Ratchet and Clank’i: Rift Apart, 26 Temmuz’da PC’ye geliyor.

PlayStation’a özel oyunların PC sürümlerinde sıklıkla olduğu gibi, burada da bazı ekstra ziller ve ıslıklar var. Nixxes’te çevrimiçi topluluk uzmanı olan Julian Huijbregts’in PlayStation Blog’da belirttiği gibi, “yumuşaklıkta doğal gradyanlara sahip gerçekçi gölgeler” sağlayan yeni “dış mekanlarda doğal ışık için ışın izlemeli gölgeler” var. Oyun ve ara sahneler, 21:9, 32:9 ve hatta üçlü monitör kurulumları için 48:9 en boy oranları dahil olmak üzere ultra geniş ekranlar için optimize edilmiş.

Kilitlenmemiş kare hızlarının yanı sıra, NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 2, Intel XeSS ve Insomniac’ın kendi Temporal Injection‘ının yanı sıra NVIDIA Reflex ve NVIDIA DLAA kenar yumuşatma dahil olmak üzere yükseltme teknolojisi desteği var. Tamamen özelleştirilebilir kontrollere sahip bir klavye ve fare veya bir kontrol cihazı kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Ratchet and Clank: Rift Apart, boyut atlama özelliğinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için PlayStation 5’in hızlı yükleme sürelerine güveniyor. Bunu göz önünde bulundurarak, bağlantı noktasından en iyi şekilde yararlanmak için büyük olasılıkla güçlü bir oyun donanımına ihtiyacınız olacak. Bu yüzden Steam veya Epic Games Store’dan ön sipariş vermeden önce Sony’nin PC özelliklerini açıklamasını beklemekte fayda var.