MediaTek ve Nvidia’nın Yapay Zeka Devrimi

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

MediaTek ve Nvidia şu anda en popüler ürünlerden biri olan yapay zeka konusunda bir ortaklığa giriyor. İki şirket, bağlantılı otomobiller için yeni nesil yapay zeka odaklı araç içi çözümler geliştirmek üzere birlikte çalışacak.

Hem MediaTek hem de Nvidia’nın halihazırda kendilerine ait, son derece başarılı araç içi platformları var. MediaTek Dimensity Auto‘ya sahip ve Nvidia da Drive OS, Drive IX, CUDA ve TensorRT gibi eksiksiz bir yazılım ve donanım paketi sunuyor. Her iki şirket de otomobil üreticileri için bilgi ,eğlence ve otonom sürüş alanında hazır çözümler sunuyor ve her ikisi de yapay zekaya büyük yatırım yapıyor.

MediaTek ve Nvidia'nın Yapay Zeka Devrimi

Ortaklık, MediaTek’in entegre Nvidia GPU’ya sahip bir otomotiv SoC geliştirmesine olanak tanıyacak. Bu çözüm, yerleşik Nvidia yapay zeka ve grafik IP’si sunacak. MediaTek tarafından sunulan akıllı kabin içi çözümler, TensorRT teknolojisine sahip Nvidia OS’yi, yapay zeka odaklı işlevlerin tamamını ve elbette Nvidia’nın en son grafiklerini çalıştıracak.

Bu, MediaTek’in Dimensity Auto’su için kapsamlı bir yükseltme olacak. Şirket, Nvidia ADAS’ı NVIDIA’nın yalnızca yapay zeka değil, bulut bilişim ve grafik yazılımı ile teknoloji alanındaki uzmanlığıyla birlikte kullanma fırsatına sahip olacak. Bunu MediaTek’in yüksek hızlı bağlantı konusundaki uzmanlığı ve mobil bilişimde yılların deneyimiyle desteklenen kapsamlı Android ekosistemiyle bir araya getirdiğimizde elimizde çok büyük haber var.

MediaTek ve Nvidia'nın Yapay Zeka Devrimi

Araç içi teknolojinin ilerlediği ve bunu yeterince hızlı fark edemeyen şirketlerin ciddi sorunlar yaşayacağı gerçeğinden kaçış yoktur. Volkswagen örneği bu noktayı kanıtlamak için mükemmel. Yeni araçların piyasaya sürülmesini etkileyen sayısız gecikme ve binlerce hayal kırıklığına uğramış müşteri ,hepsi yazılımın önemini ve müşteri deneyimindeki rolünü göz ardı ettiği için.

NVIDIA, araç içi eğlence ve ADAS için en kapsamlı ve gelişmiş çözümlerden birine sahip ve MediaTek burada bir altın madenine dokunuyor. Ortaklık, Huawei’nin Huawei Inside programı ile ortaya koyduğu fikri taklit edecek, ancak sadece araç içi yazılım ve donanımdan daha öteye gidiyor.

MediaTek ve Nvidia'nın Yapay Zeka Devrimi

Hoşumuza gitsin ya da gitmesin, otomobiller yazılım odaklı hale geliyor, tekerlekli cep telefonlarına dönüşüyorlar. Araç içi deneyim, sürüşün ve manzaranın tadını çıkarmaktan tamamen dijital yaşamlarımıza dalmış bir hale geldi. Her zaman bağlantıda olan araçlar kesintisiz üretkenlik ve birkaç yıl önce hayal bile edemeyeceğimiz yeni eğlence seviyeleri sunuyor.