Apple, iPhone’lara Getireceği Yapay Zekası Apple Intelligence’ı Erteledi

Büşra Koça
A+A-
Reset

Bloomberg’den Mark Gurman’ın iddiasına göre, Apple, iPhone’lara yapay zekâ getirecek “Apple Intelligence”ı erteledi. Bu özellikler, iOS 18 ile değil, ekimde çıkacak olan iOS 18.1 ile sunulacak. Bu da iPhone 16’nın doğrudan yapay zekâ ile gelmeyeceği anlamına geliyor.

Apple, haziran ayının başında, “Apple Intelligence” adı altında çok beklenen yapay zekâ özelliklerini resmen tanıtmıştı. Bu özelliklerin iOS 18 ile kullanıcılarla buluşacağı belirtilmişti.

iOS 18’in ilk sürümü olan iOS 18.0’ın, eylül ayında, muhtemelen iPhone 16’nın tanıtımından bir veya iki hafta sonra kullanıma sunulması planlanıyordu. Ancak Apple Intelligence özelliklerinin bu ilk sürümle gelip gelmeyeceği belli değildi. Bugün çıkan haberler, Apple’ın yapay zekâ özelliklerini ertelediğini ortaya koydu. Yani, iOS 18.0 ile gelmeyecekler.

Apple Intelligence özelliklerinin, muhtemelen ekim ayında sunulacak olan iOS 18.1 ile geleceği bildirildi. Bloomberg’den Mark Gurman’ın edindiği bilgilere göre, Apple yapay zekâ özelliklerini iPhone’lara beklenenden biraz daha geç getirecek. Şirket, eylüldeki ilk iOS 18 sürümünde değil, ekimde sunulacak iOS 18.1 ile bu özellikleri kullanıcılarına sunmayı planlıyor. Bu, iPhone 16’nın doğrudan yapay zekâ özellikleriyle gelmeyeceği anlamına geliyor. iPhone 16 sahiplerinin, Apple Intelligence için ekime kadar beklemesi gerekecek.

Gurman’a göre, bu kısa süreli ertelemenin nedeni yapay zekâ özelliklerindeki hataları düzeltmek. Apple, hataları giderip Apple Intelligence’ı en iyi şekilde sunmak istiyor

Ayrıca, geliştiricilerin denemesi için yapay zekâ özelliklerinin ne zaman çıkacağına dair de bilgi var. Gurman, Apple Intelligence’ın bu hafta iOS 18 betasında yer alabileceğini ve geliştiricilerin bu özellikleri ilk kez deneme fırsatı bulacağını söylüyor. Bu sayede Apple, geliştiricilerden geri bildirim alabilecek.

Bu bilgilerin şimdilik bir iddia olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak Mark Gurman, Apple haberleri konusunda oldukça güvenilir bir isim. Dolayısıyla bu iddiaların doğru çıkma olasılığı yüksek. Son olarak, yapay zekâ destekli Siri’nin de 2025’ten önce çıkış yapması beklenmiyor.