iOS 18 ile AirPods Pro Modellerine Gelecek Yeni Özellikler

Büşra Koça
A+A-
Reset

iOS 18, iPhone’ların yanı sıra AirPods Pro modellerine de önemli yenilikler getirecek. İşte bu yeniliklere birlikte göz atalım.

Apple, iPhone tarihinin en büyük güncellemelerinden biri olacak iOS 18’i haziran ayında tanıtmıştı. Sonbaharda geniş çapta kullanıma sunulacak olan bu yeni sürüm, sadece iPhone’lar için değil, aynı zamanda AirPods Pro 2 kulaklıkları için de birçok yenilik sunacak.

Peki, iOS 18 ile AirPods Pro 2 kulaklıklarında ne gibi değişiklikler olacak? Kulaklık kullanım deneyiminizi üst seviyeye çıkaracak özelliklere birlikte bakalım. Ayrıca, bu özelliklerin iOS 18 dışında iPadOS 18 ve macOS Sequoia ile de kullanılabileceğini belirtelim.

Kafa Hareketleri

Bu özellik, sesli komut veya el hareketleri kullanamadığınız durumlarda bir aramayı reddetmek veya onaylamak, Siri ile iletişim kurmak gibi işlevleri yerine getirmeyi kolaylaştıracak. AirPods Pro takılıyken bu işlevleri gerçekleştirmek için başınızı yukarı, aşağı veya ileri, geri oynatabileceksiniz.

Ses İzolasyonu

iOS 18 ile birlikte AirPods Pro 2 modellerine yeni bir ses yalıtımı özelliği geliyor. Bu özellik, telefon görüşmesi yaparken yüksek arka plan seslerini azaltarak konuştuğunuz kişinin sizi daha net duymasını sağlıyor. Rüzgâr, araç ve insan sesleri gibi çevresel gürültüleri algılamak ve izole etmek için makine öğrenimini kullanıyor. Aynı özellik, ilk AirPods Pro modelinde de kullanılabilecek.

Daha İyi Uyarlanabilir Ses Kontrolleri

Uyarlanabilir gürültü kontrolleri, aktif gürültü önleme (ANC) ve ortam sesi ayarlamalarını içeriyordu. iOS 18 ile birlikte bu özellikler daha da geliştirilecek ve kullanıcılar gürültü seviyesini istedikleri gibi ayarlayabilecekler.

Oyunlar İçin Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses

Kişiselleştirilmiş uzamsal ses özelliği, diziler, filmler ve müzikler için halihazırda kullanılıyordu. iPhone’unuzdaki TrueDepth kamera, yüzünüzü ve kulaklarınızı tarayarak size özel bir ses deneyimi sunuyordu. iOS 18 ile bu özellik artık oyunlarda da kullanılabilecek. AirPods Pro 2’nin oyun içi sohbetlerden oyun oynanışına kadar birçok alanda ses kalitesinde iyileştirmeler sunması bekleniyor.

Düşük Gecikme

Apple’a göre iOS 18’deki iyileştirmeler sayesinde AirPods Pro, mobil oyunlarda ses gecikmesinde en iyi performansı sunacak. Bu da oyun oynarken çok az veya hiç gecikme yaşamayacağınız anlamına geliyor.

Bu yenilikler, AirPods Pro 2’nin kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artıracak ve bu popüler kulaklıkları daha da çekici hale getirecek.