Disney Pixel RPG: Japonya’da Ön Kayıtlar Açıldı, Global Çıkış Tarihi Bekleniyor!

Emekcan Güleç
A+A-
Reset

Disney Interactive ve GungHo Entertainment, Disney karakterlerinin yaşadığı oyun dünyasını tehdit eden bilinmeyen bir programın ortaya çıkışını ve dünyalar arası geçişlerin mümkün hale gelmesiyle oluşan kaosu konu alan Disney Pixel RPG’yi duyurdu. Oyun, Japonya’da Apple kullanıcıları için ön kayıtlara açıldı ve Google Play Store’da yerini aldı. Global çıkış tarihi henüz bilinmiyor.

Disney Interactive ve GungHo Entertainment, mobil platformlar için yeni bir macera olan Disney Pixel RPG’yi duyurdu. Oyun, Japonya’da Apple kullanıcıları için ön kayıtlara açıldı ve Google Play Store’da yerini aldı. Global çıkış tarihi henüz bilinmiyor, ancak mobil oyunların genellikle belirli bölgelerde yumuşak lansman yapmasının ardından global olarak sunulduğu göz önünde bulundurulduğunda, oyunun yakın zamanda dünya genelinde de erişime açılması bekleniyor.

Oyunun Japonca web sitesinde yer alan bir bölümde, “Aniden, Disney karakterlerinin yaşadığı oyun dünyasında bilinmeyen bir program ortaya çıkar ve dünyayı yok etmeye başlar!” ifadesi yer alıyor. “Garip bir fenomen nedeniyle, aralarında seyahat edilemeyecek oyun dünyaları şimdi bağlantılı hale gelmiş, Disney karakterleri için kaos yaratmıştır!”.

Oyun ücretsiz oynanabilecek, ancak bazı öğelerin satın alınması gerekecek, bu da oyunda mikro işlemlerin bulunacağını gösteriyor. Web sitesinde oyun için onaylanmış karakterler arasında Winnie the Pooh’dan Pooh, Aladdin’den Cin, Uyuyan Güzel’den Prenses Aurora, Lilo ve Stitch’ten Stitch, Uyuyan Güzel’den Malefiz ve Küçük Deniz Kızı’ndan Ariel bulunuyor. Klasik Disney karakterleri Mickey Mouse ve Donald Duck da oyunun bir parçası olacak.

Oyuncular, Disney karakterlerinden ilham alınarak tasarlanmış kostüm parçalarını kullanarak kendi avatarlarını tasarlayacaklar. Oyun, Disney karakterlerinin yaşadığı dünyaların birbirine bağlandığı ve kaosun ortaya çıktığı bir hikayeyi konu alıyor.