Battlefield 3: Efsane Oyun Artık Çevrimdışı

Emekcan Güleç
A+A-
Reset

Electronic Arts’ın sevilen oyunu Battlefield 3, Xbox 360 ve PlayStation 3 platformları için çevrimiçi hizmetlerini sonlandırıyor. Bu karar, oyunun PC’deki oyuncuları için de sonun başlangıcı olabilir.

Electronic Arts (EA), oyun dünyasının en sevilen savaş oyunlarından biri olan Battlefield 3’ü çevrimdışı bırakma kararı aldı. 2011 yılında piyasaya sürülen ve Modern Warfare 3 ile rekabet eden bu oyun, oyuncular arasında “Battlefield serisinin zirvesi” olarak kabul ediliyor. Ancak tüm güzel şeylerin bir sonu vardır ve Battlefield 3 için bu son, 7 Kasım’da Xbox 360 ve PlayStation 3 platformları için çevrimiçi sunucuların kapatılmasıyla gelecek. PC oyuncuları için oyun hala oynanabilir olacak, fakat azalan oyuncu sayısı göz önünde bulundurulduğunda EA’nın bu platform için de hizmeti sonlandırması kaçınılmaz görünüyor. Bu durum, geriye dönük uyumluluk özelliğini de etkileyebilir ve oyuncuların Xbox Series X|S veya Xbox One üzerinde Battlefield 3 oynamasını engelleyebilir.

EA’nın Battlefield 2042 ile yaşadığı hayal kırıklığının ardından, serinin yönetiminde büyük değişiklikler yapıldı. Respawn Entertainment’ın Vince Zempalla’nın liderliğinde, serinin geleceği için yeni projeler geliştiriliyor. Battlefield serisinin bir sonraki ana oyununun 2025 yılına kadar piyasaya sürülmesi beklenmiyor. Ancak, Battlefield 3’ün çevrimdışı bırakılması, serinin sadık hayranları için duygusal bir veda anlamına geliyor.