Sam Altman’dan Apple ile Yapılan Yapay Zeka İş Birliğine İlişkin Açıklama Geldi

Büşra Koça
A+A-
Reset

Apple ve OpenAI, ChatGPT’yi Apple cihazlarına entegre etmek üzere bir iş birliği yaptıklarını duyurdu.OpenAI CEO’su Sam Altman konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Apple, dün akşam düzenlediği WWDC 2024 etkinliğinde yapay zekâ alanında büyük yeniliklere yer verdi. OpenAI ile yapılan iş birliği sayesinde Apple, kullanıcılarına gündelik yaşamlarında kullanabilecekleri birçok yapay zekâ özelliği sundu.

Bugün ise Apple’ın OpenAI ile olan bu iş birliğine dair önemli bir açıklama yapıldı. OpenAI CEO’su Sam Altman, konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı ve bu ortaklıkla Apple kullanıcılarının neler bekleyebileceğine dair kısa bir özet sundu.

Apple ile birlikte insanların yapay zekânın sunabileceklerinden faydalanmasını kolaylaştırıyoruz

Sam Altman, Apple ile yaptıkları iş birliği hakkında şu ifadeleri kullandı:

ChatGPT’yi kullanıcılarına yeni bir şekilde sunmak için Apple ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Apple, güvenlik ve inovasyon konusundaki kararlılığımızı paylaşıyor ve bu ortaklık, OpenAI’nin gelişmiş yapay zekayı herkes için erişilebilir hale getirme misyonuyla uyumlu. Apple ile birlikte insanların yapay zekânın sunabileceklerinden faydalanmasını kolaylaştırıyoruz.

Sam Altman’ın açıklamasına göre, GPT-4o modeli ile güçlendirilen ChatGPT, bu yılın sonlarına doğru iOS, iPadOS ve macOS kullanıcılarına sunulacak. Altman, kullanıcıların son derece kapsamlı bir yapay zekâ deneyimi yaşayacaklarını belirtti.