Sony, PlayStation VR2 PC Adaptörünü Duyurdu!

Büşra Koça
A+A-
Reset

Sony, PlayStation VR2 (PSVR 2) PC adaptörünü resmi olarak duyurdu.

Sony, bu adaptörle PS5’e özgü olan PSVR 2 başlığının artık PC’lerde de kullanılabilir hale geldiğini açıkladı. Adaptör, 7 Ağustos’ta piyasaya sürülecek. Bu sayede, PS5 başlıklarını PC kullanıcıları da Steam oyunlarıyla deneyimleme şansına sahip olacak.

Sony PlayStation VR2 PC adaptörü ağustos’ta geliyor! Hangi oyunları destekleyecek?

Sony, bu adaptörün tüm Steam VR oyunlarını, Half-Life: Alyx gibi büyük isimleri de içerecek şekilde destekleyeceğini belirtiyor. Ancak, PC’de bu oyunları oynayabilmek için bir DisplayPort kablosuna ihtiyaç duyulacak ve Steam hesabınızın olması gerekecek. Ayrıca, minimum sistem gereksinimlerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sony, PlayStation VR2 PC Adaptörünü Duyurdu!

Sony, PlayStation VR2 başlığının özellikle PS5 için tasarlandığını ve bu nedenle bazı özelliklerin PC kullanıcıları için erişilemez olacağını belirtiyor. Bu özellikler arasında HDR, başlık geri bildirimi, göz takibi, adaptif tetikleyiciler ve dokunsal geri bildirim (diğer titreşimler hariç) yer alıyor ve PC kullanıcıları bu özelliklere erişemeyecekler.

Ancak, 4K görseller (göz başına 2000 x 2040 piksel), 110 derece görüş alanı, parmak dokunuş algılama, geçişli görüntüleme ve foveated rendering (göz takibi olmadan) gibi yüksek çözünürlük ve duyusal özellikler PC’de desteklenecek. Ayrıca, desteklenen oyunlarda 3D ses de kullanılabilecek.

Sony, PlayStation VR2 PC Adaptörünü Duyurdu!

Sony, bu yılın başlarında PlayStation VR2’ye PC desteğinin geleceğini doğrulamıştı, ancak tam bir tarih vermemişti. Şimdi ise, bu adaptörün Ağustos ayında piyasaya sürüleceğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu duyuru, PSVR 2’nin piyasaya çıkışından yaklaşık bir yıl sonra yapılmış oldu.

PlayStation VR2 PC adaptörü, oyuncuların VR deneyimlerini genişletmelerini ve daha fazla oyun oynamalarını sağlayacak bir döneme giriş yapıyor. Adaptör, 7 Ağustos’ta piyasaya sürülecek ve 59,99 dolardan satışa sunulacak.