PC’de Until Dawn Oynamak için PSN Hesabı Şart mı?

Emekcan Güleç
A+A-
Reset

PC platformunda Until Dawn oynamak isteyen oyuncular için önemli bir güncelleme: Oyun, PlayStation Trophies ve yeni PlayStation Overlay özellikleri nedeniyle PSN hesabı gerektiriyor. Bu durum, PSN’in desteklenmediği 120’den fazla ülkedeki oyuncuları etkiliyor.

Sony’nin stratejisi basit: Birkaç özel oyunu PC’ye getir, ardından bu oyunların devamını sadece konsol ekosistemlerinde tut. Böylece, şirket, hayranlarının bir PlayStation 5 veya gelecekte bir PlayStation 6 satın almasını bekliyor. Ancak biz oyuncular sabırlıyız. Şimdi PC’ye gelen bu oyunlar için birkaç dikkate alınması gereken nokta var. Özellikle, PC’de Until Dawn oynamak için bir PSN hesabı gerekip gerekmediği sorusu önemli.

Maalesef, God of War Ragnarok gibi, Until Dawn da PC’de oynanmak için bir PSN hesabı gerektiriyor. Tek oyunculu sinematik bir deneyim olmasına rağmen, Until Dawn PlayStation Trophies ve yeni PlayStation Overlay özelliklerine sahip, bu da sürekli bir oyun bağlantısı gerektiriyor. Daha da kötüsü, dünya genelinde 120’den fazla ülke bu tür PSN gereksinimleri olan herhangi bir oyunu satın alamıyor veya oynayamıyor. PSN yalnızca yaklaşık 70 ülkede destekleniyor.

Until Dawn nedir? The Quarry oynadınız mı? Oynamadıysanız, özellikle yaklaşan Steam Yaz İndirimleri ile fiyatların düşük seviyelere indiği bu dönemde Steam’den almanızı öneririm. Her halükarda, karanlıkta beklenmedik korkularla dolu bir geceyi atlatmaya çalıştıkları sinematik bir korku deneyimidir. Doğrudan bir devam oyunu olmasa da, stil ve oynanış açısından birçok benzerlik paylaşıyorlar. Until Dawn, izole bir kulübede kamp yapma umuduyla vahşi doğaya macera arayan bir grup arkadaşı takip ediyor. Ne yazık ki, yalnız değiller. Grup üyelerini tek tek kontrol edecek, hayatla ölüm arasındaki kararları vererek hikayenin sonucunu her seçimle değiştireceksiniz.