Honda, 2025 Model Civic’i Tanıttı!

Büşra Koça
A+A-
Reset

Honda, 2025 model Civic’i tanıttı. Yeni hibrit motor seçeneklerine sahip olan bu araç, Type-R modeli hariç en hızlı Civic olarak nitelendiriliyor.

Honda, Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde çok popüler olan sedan modeli Civic’in yeni versiyonunu resmen tanıttı. 2025 Honda Civic, tasarımında yapılan değişiklikler ve öne çıkan özelliklerle kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Yeni Civic’in mevcut nesilden büyük ölçüde farklı olmadığını, sadece küçük değişiklikler içerdiğini gözlemliyoruz. Ön tarafta tampona daha sportif bir görünüm kazandırılmış, ızgara biraz büyütülmüş ve arka lambalar yenilenmiş. Ayrıca, yeni metalik gümüş, gri, kum ve mavi renk seçenekleri de sunulacak.

Honda, 2025 Model Civic'i Tanıttı!

2025 model Honda Civic’te en çok dikkat çeken özellik, yeni hibrit güç aktarma sistemi. Otomobilde Sport Hybrid ve Sport Touring Hybrid adında yeni donanım seçenekleri bulunacak. Şirket, bu hibrit versiyonu, Type-R olmayan tüm zamanların en güçlü Civic’i olarak tanımlıyor.

Honda, 2025 Model Civic'i Tanıttı!

Honda, aracın elektrikli güç aktarma sistemi hakkında ayrıntılı bilgi vermese de 2.0 litrelik dört silindirli çift motorlu bir sistem bulunacağını belirtti. Bu motorun 200 beygir gücü ve 314 Nm tork üreteceği de açıklandı.

Yeni hibrit Civic, benzinli modellerde olduğu gibi hem hatchback hem de sedan gövde tipleriyle piyasaya sunulacak. En üst seviye donanımlar olarak Sport Hybrid ve Sport Touring Hybrid modelleri yer alacak. Bunun yanında, LX ve Sport adında iki alt donanım ise benzinli olacak ve 158 beygir gücünde 2.0 litrelik motorla donatılacak. Honda, Civic satışlarının %40’ını hibrit versiyonların oluşturmasını hedefliyor.

Honda, 2025 Model Civic'i Tanıttı!

İç mekâna baktığımızda, hibrit versiyonlarda gri detayların dikkat çektiğini görüyoruz. Mevcut modellerle benzer bir tasarıma sahip olan iç kısımda, 12 hoparlör ve 9 inçlik bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Sport Touring Hybrid donanımında ise deri koltuklar ve yerleşik Google desteği sunulacak.

2025 Honda Civic, haziran ayında piyasaya sürülecek. Şu an için Türkiye’ye ne zaman geleceği hakkında bir bilgi bulunmuyor. Fiyatı ise ilerleyen aylarda açıklanacak.