Warner Bros. Finansal Krizle Yüzleşiyor: Suicide Squad’dan Büyük Zarar

Emekcan Güleç
A+A-
Reset

Warner Bros.’un beklenen oyunu Suicide Squad: Kill the Justice League, şirkete büyük bir mali darbe vurdu. Yapılan finansal açıklamalara göre, oyunun hayal kırıklığı yaratan performansı ve satışları, şirketin gelirlerinde 200 milyon dolarlık bir düşüşe neden oldu.

Warner Bros. Discovery, yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği finansal çağrı sırasında, Suicide Squad: Kill the Justice League oyununun şirkete beklenenden çok daha az gelir getirdiğini açıkladı. CFO Gunnar Wiedenfels; oyunun “hayal kırıklığı yarattığını” ve “önemli ölçüde daha düşük gelirler elde ettiğini” belirtti. Oyunun piyasaya sürülmesi ve performansı, Warner Bros.’un gelirlerinde 200 milyon dolarlık bir kayba yol açtı. Bu durum, şirketin Q1 kazanç raporunda ortaya çıktı.

Oyunun piyasaya sürülmesi, birkaç kez ertelenmesi ve oyunculardan gelen karışık geri bildirimlerle dolu bir sürecin ardından gerçekleşti. Hatta, erken erişim sürümünün hemen ardından, oyunu otomatik olarak tamamlayan bir hata nedeniyle mağazalardan çekilmek zorunda kaldı. Şu anda, oyun eleştirmenlerinden Metacritic’te 60 (karışık) puan alırken, kullanıcı puanı platformda sadece 10 üzerinden 3.5.

Warner Bros.’un bu durumdan nasıl bir etki gördüğü ve gelecekteki stratejileri merak konusu. Oyunun bu denli düşük performans göstermesi, şirketin oyun bölümü için zorlu bir yılın habercisi olabilir. Oyunun maliyeti ve şirketin bu zararı nasıl telafi edeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.