M4 Çipli MacBook Modelleri Haziran’da Tanıtılabilir

Büşra Koça
A+A-
Reset

Apple, M serisi çipleriyle önemli bir başarı elde ettikten sonra, M4 çipleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz Mart ayında size bildirdiğimiz gibi, Apple M3 çipli yeni MacBook Air modellerini tanıttı. M serisi çipleriyle önemli bir başarı elde eden Apple, şimdi de M4 çipleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın aktardığı bilgilere göre, M4 çipli MacBook modellerinin piyasaya sunulmasına artık uzun bir süre kalmadığı belirtiliyor.

Mark Gurman’ın bildirdiğine göre, M4 çipli MacBook modellerinin 2024 yılının sonunda tanıtılması bekleniyor. Beklenen iki farklı M4 çipli Mac modeli bulunacak. Bunlardan ilki, 14 inç büyüklüğünde bir MacBook Pro modeli olacak.

2024 içinde tanıtılması beklenen diğer bir model ise 24 inçlik iMac olacak. Diğer M4 çipli Mac modelleri ise 2025 yılının ilk aylarında tanıtılacak. Bu modeller arasında, M4 Pro ve Max çipleri ile donatılması beklenen 14 ve 16 inçlik MacBook Pro modelleri ile M4 çipine sahip olması beklenen Mac mini de bulunuyor. Bu cihazlar, 2025’in başlarında piyasaya sürülebilir.

M4 çipiyle donatılmış 13 ve 15 inçlik MacBook Air modellerinin de 2025 yılının ilkbahar aylarında tanıtılması planlanıyor. Ardından, 2025’in ikinci yarısından sonra yeni Mac Studio’nun ve M4 Ultra çipine sahip olması beklenen Mac Pro modelinin tanıtılması bekleniyor.

Apple’ın merakla beklenen WWDC konferansının bu yıl 10 Haziran’da düzenleneceğini de hatırlatalım. Apple, WWDC 2024 kapsamında bir donanım sürpriziyle de karşımıza çıkabilir.