Apple Ortağı Faxconn Uyardı: Yapay Zeka Çip Krizi Çıkabilir

Büşra Koça
A+A-
Reset

Yapay zeka endüstrisinin hızla büyümesi, özellikle yapay zeka çiplerine olan talebi artırarak yeni bir çip krizi riski oluşturabilir. Apple’ın en büyük ortağından biri olan Foxconn, yapay zeka çiplerine olan talebin artması durumunda yeni fabrikalara ihtiyaç duyulabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Foxconn CEO’su Liu Young-way, 2024 yılına yönelik çip tahminlerinde bulunarak, pazarın ekonomik zorluklara rağmen bir önceki yıla kıyasla “biraz daha iyi” olacağını ifade etti. Ancak, yapay zeka sunucularındaki talep artışının, çip sıkıntısına neden olduğunu belirtti. Yapay zeka sunucuları için özel çiplerin üretim kapasitesinin sınırlı olduğu bir dönemde, Foxconn’un bu alandaki zorluklarından biri olarak öne çıkıyor.

CEO Liu, artan sunucu talebini karşılamak adına yeni çip fabrikalarının inşa edilmesi gerekebileceğini vurgulayarak, “Bu yılın görünümüne gelince, geçen yıla göre biraz daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Talebi karşılamak söz konusu olduğunda belki yeni fabrikaların açılması gerekiyor” şeklinde konuştu.