MSI, El Konsolu ”Claw”ı Tanıttı

Büşra Koça
A+A-
Reset

MSI, oyuncular için ürettiği özgün donanım ekipmanlarıyla bilinen bir şirket olarak tanınıyor. Şirket, CES 2024 etkinliğinde sahne alarak yeni bir sektöre adım attı ve duyurduğu el konsolu “Claw” ile dikkat çekti. Claw, özellikleriyle Steam Deck’e rakip bir cihaz olarak ortaya çıktı.

MSI Claw, etkileyici özelliklere sahip bir el konsolu olarak tasarlandı. Windows 11 tabanlı bir konsol olan Claw, gücünü Intel’in yeni nesil işlemcisi “Core Ultra 7 155H”den alıyor. 16 GB RAM ve 1 TB’a kadar PCIe M.2 depolama ile eşleştirilen bu konsol, yüksek performansta AAA oyunlarını oynatmak için özel olarak geliştirildi. MSI’ın açıklamasına göre, Claw 53Wh kapasiteli bir batarya ile donatıldı ve bu batarya, AAA oyunları 2 saate kadar kesintisiz bir şekilde oynatma yeteneğine sahip, ki bu sektördeki en büyük kapasiteli batarya olarak nitelendiriliyor.

Ancak büyük bir batarya tek başına yeterli değildir. Claw’un etkileyici bir oyun deneyimi sunabilmesi için güçlü bir havalandırma sistemine ihtiyaç vardı. MSI, bu ihtiyacı karşılamak için konsolun arka kasasının neredeyse tamamını soğutmak için kullanıldığını belirtiyor. 294 mm genişliğinde, 117 mm yüksekliğinde ve 21,2 mm kalınlığında olan Claw, 675 gram ağırlığındadır. Ayrıca, 7 inç büyüklüğünde bir ekranı bulunmaktadır. Bu ekran, 1080p çözünürlük, 120 Hz tazeleme oranı ve 500 nit parlaklık değerine sahiptir. Thunderbolt 4, microSD ve 3,5 mm kulaklık girişi gibi özelliklere de sahip olan Claw, kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

MSI Claw’ın dikkat çeken bir özelliği de PC için geliştirilen oyunların ötesine geçebilmesi. Konsoldaki App Player adlı yazılım, Android oyunlarını bu el konsolunda çalıştırma imkanı sağlıyor. MSI, Claw’ı hangi ülke pazarlarına sunacağı konusunda henüz bir açıklama yapmış değil. Ancak, giriş seviye Claw modelinin 699 dolar ve en üst düzey özelliklere sahip versiyonunun 799 dolar olarak fiyatlandırılacağı belirtilmiş. Bu yeni el konsolunun 2024’ün ilk yarısında piyasaya sürülmesi planlanıyor.