MSI, Oyun Konsolu Sektörüne Giriyor!

Büşra Koça
A+A-
Reset

MSI, CES 2024’te tanıtılacak olan “Ejderha” temalı bir tasarımla el oyun konsolu pazarına girme planlarını açıkladı.

MSI, “Ejderha” Temalı Premium Oyun Konsolu ile Elde Taşınabilir Oyun Konsolu Pazarına Girmeyi Planlıyor

Teaser çok kısa ve MSI’ın yakında çıkacak olan bu el oyun konsolunun neye benzeyeceği konusunda bize birkaç ipucu veriyor. Kısa video, ASUS ROG Ally ve Steam Deck OLED’e benzeyen bir tasarım gösteren cihazın ön yüzüyle başlıyor. Çift tetik, estetik açıdan hoş bir dokunuş olan RGB-LED’ler tarafından aydınlatılıyor.

MSI, Oyun Konsolu Sektörüne Giriyor!

MSI ayrıca, bu cihazın soğutma ve termal yeteneklerini vurgulayabilecek havalandırma deliklerine çok fazla odaklanıyor gibi görünüyor. “True Gaming” yazan bir etiket yer alıyor ve ürünün arkasında bu çift siyah/kırmızı tonlu örgü ızgaralardan çok sayıda görüyoruz. Ayrıca RGB LED aydınlatma ile gelebilecek büyük bir MSI “Dragon” logosu da görülebilir.

MSI, Oyun Konsolu Sektörüne Giriyor!

MSI’ın el oyun konsoluna güç sağlamak için AMD Ryzen veya Intel Core Ultra CPU’ları tercih edip etmeyeceğini söylemek için henüz çok erken.

AMD Ryzen CPU’lar popüler bir seçim ancak Intel Core Ultra da el tipi oyun segmentinde ilgi görüyor. Her iki CPU da birbirlerine rakip olan çok iyi entegre grafik özellikleri sunuyor ve her biri FSR ve XeSS gibi yükseltme teknolojileri için iyi bir destekle kendine özgü bir dizi özelliğe sahip.

Cihazın CES 2024’te tamamen tanıtılması bekleniyor, bu nedenle bu cihazın kapağının altında ne olduğunu, ne zaman satışa sunulacağını ve en önemlisi hangi fiyata satılacağını birkaç gün içinde kesin olarak öğreneceğiz.

Msi konsol tanıtım videosu