Apple, Kendi Yapay Zeka Modellerini Eğitmek İçin Çalışmaları Hızlandırdı

Büşra Koça
A+A-
Reset

Apple, yapay zeka alanında büyük adımlar atmaya hazırlanıyor. Şirket, önceden gördüğümüzden farklı bir şekilde dev haber yayımcılarıyla ortaklık kurmaya odaklanıyor.

Apple, geçmişte makine öğrenme çerçevesiyle Apple Silicon için özel modeller oluşturma adımını atmıştı. Şimdi ise yapay zeka modellerini geliştirmek için büyük haber yayımcılarıyla iş birliği yapmayı planlıyor. Bu iş birliği kapsamında haber arşivlerine erişmek ve bu verileri kullanarak yapay zeka öğrenimini geliştirmek isteyen Apple’ın milyonlarca dolar harcaması bekleniyor.

Condé Nast, NBC News ve IAC gibi önemli haber yayımcılarıyla görüşmeler yapan Apple’ın, özellikle New York Times’ın endişeleri doğrultusunda 50 milyon dolarlık bir anlaşma yapmak istediği belirtiliyor. Ancak NYT, bu yaklaşıma temkinli yaklaşıyor ve söz konusu haberlerin kullanılmasıyla ilgili yasal sorumlulukların yayımcıları zor durumda bırakabileceğini vurguluyor.

Apple’ın teklifine NYT’nin soğuk bakmasına rağmen diğer büyük şirketlerin bu iş birliğine olumlu yaklaştığı ifade ediliyor. Yapay zeka alanında devler ligine adını yazdırmaya çalışan Apple, OpenAI, Microsoft ve Google gibi devlerle rekabet etmek için kararlı bir şekilde ilerliyor gibi görünüyor.