Çok Sayıda Oyuncu PlayStation Network Hesaplarının Askıya Alınmış Olduğunu Bildirdi

Tibet Tan Aksoy
A+A-
Reset

Bazı kullanıcılar şu anda PlayStation Network hesaplarına erişimde sorun yaşıyor. Birkaç kullanıcı Sony’den gelen ve hesaplarının “PlayStation Network Hizmet Koşulları ve Kullanıcı Sözleşmesi ihlalleri nedeniyle PlayStation Network’ten kalıcı olarak askıya alındığını” bildiren mesajları paylaştı. Örnek olarak, Twitter kullanıcısı Michael Dhaliwal yaşadıkları deneyimin fotoğraflarını paylaştı ve ayrıca hiçbir itiraz yolu olmaksızın yasaklandıklarını belirtti. Ayrıca, yasağın olası nedenlerinden habersiz olduklarını ve herhangi bir ters ibrazın mevcut olmadığını, dolayısıyla ağ üzerinden yakın zamanda yapılan hiçbir işlemin cezalandırılmayacağını belirttiler. Ayrıca, müşteri hizmetlerinin yardımcı olmadığını, sadece yeni bir hesap oluşturmalarını ve ardından iletişimi sonlandırmalarını tavsiye ettiklerini paylaştılar.

Mucizevi bir şekilde, bazı kullanıcılar hesaplarının artık sorunsuz bir şekilde tekrar erişilebilir olduğunu bildirmeye başladı. Bazı tweetler, tekrar oturum açtıktan sonra her şeyin normale döndüğünü belirtti. Bazıları bunun PlayStation Network’ün çökmesiyle ilgili başka bir durum olup olmadığını merak etti. Ancak, diğer kullanıcılar olayın ne kadar rahatsız edici olduğunu ve Sony’nin halkla ilişkiler ekibindeki kişilerin sistemde sorun olup olmadığını ilgili kullanıcılara duyurmadıkları için sorumlu tutulmaları gerektiğini belirttiler.

Bu haliyle, yalnızca dijital ortamda oyun oynamanın tehlikelerine ilişkin bir tartışma yürütülmesi gerekiyor. Umarız, açıklanamayan yasaklar hızlı bir şekilde düzeltilebilir.