Apple’ın 6G Bağlantısı Üzerindeki Çalışmaları Şimdiden Gelişiyor

Tibet Tan Aksoy
A+A-
Reset

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, Apple’ın cihazlarında 6G hücresel bağlantıyı uygulama çalışmaları hızlanıyor gibi görünüyor.

Gurman, “Power On” bülteninin son sayısında, Apple’ın özel bir 5G hücresel modem geliştirmekte yaşadığı ve yaygın olarak rapor edilen zorluklara rağmen dikkatini giderek 6G’ye çevirdiğini açıkladı.

2021 yılında, 6G’ye atıfta bulunan oldukça spesifik olan ilk Apple iş ilanları ortaya çıkmıştı. Şimdi de şirketin web sitesinde Modem Sistemleri Yazılım Mimarı için “6G referans mimarisinin tasarım ve modellemesini koordine edecek” bir kişinin arandığı bir iş ilanı daha yayınlandı. Gurman, bu ilanın şirketin 6G hücresel teknolojilerini geliştirmek için mühendisleri işe alma çabasının bir parçası olduğunu söylüyor.

Operatörler halihazırda yeni nesil 6G ağı üzerinde çalışıyor. Apple 2020’nin sonlarında, Telekomünikasyon Endüstrisi Çözümleri İttifakı (ATIS) tarafından kurulan ve “5G’nin uzun vadeli gelişimini temel alırken, önümüzdeki on yıl içinde 6G ve ötesinde Kuzey Amerika mobil teknoloji liderliğini ilerletmeyi” amaçlayan bir endüstri grubu olan Next G Alliance’a katıldı.

Bazı analistler teknolojinin 5G’den 100 kat daha yüksek hızlar sağlayabileceğini söylüyor, ancak bu teknolojinin gerçek hayatta ne ölçüde performans artışı sağlayacağı henüz bilinmiyor. 6G’nin tüketici cihazlarına 2030 yılına kadar gelmesi beklenmiyor.