Sony, Yapay Zeka Destekli DualSense Geliştiriyor

Büşra Koça
A+A-
Reset

Sony’nin yeni geliştirdiği yapay zeka destekli DualSense, oyunculara dövüş oyunlarında daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor. Konsol oyunlarında zorlu görevlerle başa çıkmak her zaman bir meydan okuma olmuştur, özellikle de FPS oyunlarında. Sony’nin bu sorunu çözmek için planları arasında, yapay zeka tabanlı DualSense modeli bulunuyor.

Sony’nin patent başvurusuyla ortaya çıkan bu yeni girişim, dokunmatik yüzeyi bir adım öteye taşıyor. Yapay zeka, oyunculara düğme komutlarını göstererek ve önerilerde bulunarak oyun deneyimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Özellikle dövüş oyunları gibi yoğun rekabetin olduğu oyunlarda, yapay zeka destekli DualSense, oyunculara oyunun zor kısımlarında hangi girdileri kullanmaları gerektiği konusunda ipuçları ve öneriler sunacak.

Bu yeni teknoloji, örneğin zorlu bir maçta hangi özel hareketin maçı kurtarabileceğini göstererek oyunculara büyük bir avantaj sağlayabilir. Şu anda sadece bir patent aşamasında olan yapay zeka destekli DualSense, ilerleyen aylarda kullanıcıların hizmetine sunulabilir.