Spotify, Dinlediğiniz Şarkılara Göre Önerdiği Özelliği Seçenekli Hale Getirebilir

Büşra Koça
A+A-
Reset

MacRumors tarafından bulunan beta koduna göre Spotify, kullanıcıların kişiselleştirilmiş önerilerini kapatmalarına yönelik yeni bir özellik deniyor.

Spotify kişisel öneri sistemi, özellikle kullanıcıların dinledikleri müziklere göre öneriler yapan bir şekilde çalışıyor. Bu özellik her zaman için çekici gelmiyor, duygu durumlarımız sabit olmadığı için farklı tarzları dinlemek isteyebiliyoruz.

Şu anda Spotify, kullanıcılara önerilen şarkıları devre dışı bırakma seçeneği sunuyor, ancak bu sadece kullanıcının kendi çalma listeleri dışındaki önerileri kapatmayı sağlıyor. Yani, dinlenen şarkılar listenin dışında olduğunda, Spotify kişisel önerileri tekrar devreye giriyor.

Spotify önerileri, sadece kullanıcının çalma listelerine benzer şarkılarla sınırlı değil. Ayrıca, kullanıcının müzik zevkine göre yapılan şarkı ve çalma listesi önerileri gibi çeşitli seçenekleri içeriyor. Ancak, bu özellikle henüz nasıl çalıştığına dair kesin bilgi bulunmamakla birlikte, MacRumors tarafından keşfedilen bir koda göre, Spotify’ın bu özelliği, hesabın güvenliğini koruma amacı taşıyor olabilir.

Bu durum, hesabınıza bağlanan misafirlerin, örneğin arkadaşlarınızın veya aile üyelerinizin Spotify kişisel öneri sistemini etkilememesi için bir önlem olarak düşünülebilir. Şu anda, Spotify’ın bu özelliğin ne kadar genel veya belli bir bölgeye özel olduğu belirsiz. Spotify, şu an için bu yeni özelliğin deneme aşamasında olduğunu belirtiyor.