AMD Yeni Radeon PRO W7700 Ekran Kartını Duyurdu

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

AMD, bugün profesyonel bir grafik kartı olan AMD Radeon PRO W7700’ü tanıttı. Bu grafik kartı, içerik oluşturma, CAD ve yapay zeka uygulamalarına yönelik güvenilirlik, kararlılık ve uygun fiyatlı performans sunmayı hedefliyor. AMD Radeon PRO W7700, profesyonel iş akışları için tasarlandı ve karmaşık tasarımlar, genişleyen görsel efektler, animasyon geliştirme ve yapay zeka uygulamalarına yanıt verecek şekilde optimize edilmiştir.

Grafik kartının 16 GB yüksek hızlı VRAM’i, 3D sanatçıları ve video editörlerine daha yüksek çözünürlükte modeller ve dokularla çalışma imkanı sağlayarak çoklu görev yapmayı kolaylaştırıyor. DisplayPort 2.1 desteği ile video editörlerine zengin renk uzayları ve yüksek ekran çözünürlükleri sunmaktadır. Ayrıca, AV1 kod çözme/kodlama ve yapay zeka destekli video kodlama yetenekleri ile hızlı video üretimini desteklemektedir.

Radeon PRO W7700, AMD RDNA 3 mimarisini kullanarak rakip çözümlere göre daha iyi fiyat/performans sunuyor. Yüksek performansıyla CAD uygulamalarında %52’ye kadar, Creo’da %24’e kadar ve CATIA’da %37’ye kadar daha yüksek performans sağlayarak tasarımcılara gerçekçi renderlar ve etkileşimli yürüyüşler için olanak tanıyor. Ayrıca, yapay zeka hızlandırma özellikleri, profesyonellerin masaüstlerinden doğrudan yapay zeka uygulamaları çalıştırmalarına olanak sağlıyor.

AMD’nin yazılım geliştirme başkan yardımcısı, Radeon PRO W7700’nin lansmanından ve kullanıcıların generatif yapay zeka ve diğer yaratıcı uygulamalarını nasıl kullanacaklarından heyecan duyduklarını belirtti.