Threads’teki Gönderilerinizin Facebook Ve Instagram’da Görünmesini Engelleyebileceksiniz

Büşra Koça
A+A-
Reset

Threads kullanıcılarına kulak vererek yeni bir özellik getirdi.

Kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda Instagram’ın Threads uygulaması artık kullanıcıların Threads gönderilerini Instagram ve Facebook dahil olmak üzere diğer uygulamalarda paylaşmalarını engelleyecek.

Birçok Threads kullanıcısı, Threads gönderilerinin dışarıda paylaşılması için varsayılan olarak seçilmelerine tepki gösterdi; özellikle de Threads’teki kitlelerinin Facebook ve Instagram’da bağlantı kurdukları gerçek hayattaki arkadaşları ve ailelerinden oldukça farklı olması nedeniyle. Hatta bazıları, paylaşımları Facebook’taki ailelerine ulaşırsa Threads’i terk etmekle tehdit etti.

Threads, Instagram ve Facebook’taki milyarlarca kullanıcısından yararlanarak kullanıcı tabanını daha da büyütebilir ya da eski kullanıcılarıyla yeniden etkileşime geçebilir. Bu, örneğin Reels’te olduğu gibi ürünlerinin büyümesini sağlamak için uygulamalar arası paylaşımdan ve 2020’de Messenger ve Instagram arasında uygulamalar arası iletişimin başlatılmasıyla mesajlaşmadan sık sık yararlanan Meta için eski bir taktik.

Meta, kullanıcıların bu otomatik paylaşımı önermelerini kapatmalarına olanak tanıyan yeni bir gizlilik seçeneğinin eklenmesiyle bu şikayetlere kulak verdiği görülüyor.

Threads’teki profil sayfanızın sağ üst köşesinde yer alan iki çizgi menüsünden “Gizlilik” ve ardından “Diğer uygulamalarda gönderi önerme” seçeneklerine göreceksiniz. Burada, Threads’in Instagram ve Facebook’ta paylaşılmasını ayrı ayrı kapatabilirsiniz.