X, Küçük Hesaplı İçerik Oluşturucuları Ön Plana Çıkartacağını Duyurdu!

Büşra Koça
A+A-
Reset

Daha önce Twitter olarak bilinen şirket, X’in sahibi Elon Musk’ın bir gönderisine göre algoritmasında “büyük bir güncelleme” yapmaya hazırlanıyor. Musk, bugün uygulamanın Sizin İçin akışının, takip ettiklerinizden öne çıkanların yanı sıra daha geniş ağından popüler ve trend olan gönderileri ortaya çıkarırken, yeni algoritmanın daha küçük hesaplardan gelen gönderileri ortaya çıkaracağını söyledi.

Paylaşımların ve hesapların, kullanıcıların “arkadaşları ve takip ettikleri” ağının dışındakileri de içereceğini belirten Musk, bu değişikliğin, kullanıcıları ilginç bulabilecekleri ve henüz keşfetmedikleri yeni hesaplarla tanıştırmaya çalışacağı anlamına geldiğini ifade etti. Bu aynı zamanda daha küçük içerik oluşturuculara daha geniş bir kitle tarafından keşfedilme fırsatı sunacak ki bu da Musk’ın X’i bir içerik oluşturucu platformuna dönüştürme planına uyuyor.

X CEO’su Linda Yaccarino’nun geçen ay yaptığı açıklamalara göre, X geçtiğimiz birkaç ay içinde, ödeme yapan aboneler için karakter sınırını 25.000’e çıkaran uzun biçimli gönderiler için destek, iki saatlik videolar yükleme yeteneği ve daha da önemlisi, şu anda içerik oluşturuculara yaklaşık 20 milyon dolar ödeyen bir reklam gelir paylaşım programının açılması gibi özelliklerle içerik oluşturucuları hedefledi.

Önümüzdeki birkaç gün içinde öneri algoritmasında büyük bir güncelleme yapılacak. Bu, arkadaş-takipçi ağınızın dışındaki daha küçük hesapları ve gönderileri ortaya çıkarmaya yardımcı olacak.Her zaman olduğu gibi, bu açık kaynak haline getirilecek ve sürekli iyileştirmeye tabi tutulacak.”

Para kazanmak isteyen içerik oluşturucular takipçilerine ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için YouTube, TikTok ve Instagram gibi daha büyük platformlara yöneliyor. Ancak bir X algoritma değişikliği, başarılı olursa, potansiyel olarak daha küçük içerik oluşturucuların X’te daha fazla erişime sahip olmasını sağlayabilir – bu da X kullanımını artırabilir ve keşfedilebilirliği geliştirebilir.

Musk, 10 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada, öneri algoritması güncellemesinin önümüzdeki birkaç gün içinde -yani bu hafta- kullanıma sunulacağını ve sürekli iyileştirme sürecinden geçerken açık kaynak haline getirileceğini belirtti.