Samsung, AR Gözlüğünü 2024’ün Ortasında Tanıtacağı Söyleniyor

Büşra Koça
A+A-
Reset

Teknoloji devlerinden Samsung’un ilk Apple Vision Pro rakibini önümüzdeki yılın ikinci yarısında duyurmayı planladığı bildiriliyor. Görünüşe göre Koreli dev, genellikle yeni amiral gemisi katlanabilir akıllı telefonları piyasaya sürdüğü yılın ikinci Unpacked etkinliği sırasında ismi şu anda belli olmayan AR kulaklığını tanıtacak, ancak 2024’te başka bir sürprizle karşılaşabiliriz. Ne yazık ki, şirket muhtemelen bu karma gerçeklik başlığının niş bir ürün olacağına inanıyor, bu nedenle raporda ürünün sınırlı bir başlangıç hacminden bahsediliyor.

Adı açıklanmayan Samsung AR başlığının üretimine önümüzdeki yıl Aralık ayında başlanacak, ancak ilk sevkiyat hacmi Apple Vision Pro’ya kıyasla çok düşük.

Kore medyası Joongang’a göre Samsung’un AR kulaklığının resmi bir adı olmamasına rağmen kod adı ‘Infinite’ ve muhtemelen şirketin çeşitli ürün serileri gibi ‘Galaxy’ markasıyla gönderilecek. Daha önceki bir prototipin Exynos 2200 ile test edildiği ve tasarımının Apple Vision Pro’ya kıyasla genel ve soluk olduğu söyleniyordu.

Yeni versiyon muhtemelen Qualcomm’un Exynos 2200’den daha iyi performans sunabilen ikinci nesil XR yonga seti tarafından desteklenecek, ancak bu aşamada M2’ye karşı nasıl duracağı konusunda yorum yapamayız. Fiyatlandırmaya gelince, herhangi bir ayrıntı verilmedi, ancak Samsung görünüşe göre ilk sevkiyat çalışması için yalnızca 30.000 adet seri üretim yapıyor.

AR kulaklığın seri üretiminin Aralık ayında başlayacağı söyleniyor, ancak düşük hacimli bir ürün, bunun niş bir ürün olduğunu ve daha yüksek bir fiyat etiketi taşıyacağını gösteriyor, bu nedenle daha düşük bir sevkiyat çalışması bile Samsung’un beklentilerine zarar vermeyecektir. Firmanın bildirdiği 30.000 adetlik hedef, önümüzdeki yıl 600.000 adet sevkiyat yapacağı tahmin edilen Apple Vision Pro’dan oldukça düşük.