Volkswagen ve Vivo, Güçlerini Birleştiriyor!

Büşra Koça
A+A-
Reset

Volkswagen ve Vivo güçlerini birleştirdi!

Volkswagen, otomobillerini daha akıllı hale getirme amacıyla yazılım sorunlarıyla karşı karşıya. VW Group’a bağlı markalar için kendi özgün yazılımını kullanmayı hedefleyen şirket, son olarak Vivo ile bir iş birliği kurdu. İki şirket, araçlar ile mobil cihazlar arasında daha iyi bir entegrasyon için çalışacaklarını duyurdu.

Volkswagen ve Vivo, M2 Lab adlı bir iş birliği kurduklarını açıkladılar

Otomotiv sektörü uzun süredir Google’ın Android ekosistemini kullanıyor, ancak Volkswagen gibi şirketler kendi özelleştirilmiş multimedya arayüzlerini geliştirme yolunda ilerliyor. VW’nin yazılım birimi Cariad, Vivo ile bu alanda yeni bir adım attıklarını belirtti.

Volkswagen ve Vivo, Güçlerini Birleştiriyor!

Yapılan basın açıklamasına göre, Mobile & Mobility Fusion Joint Innovative Lab (M2 Lab) adında bir inovasyon laboratuvarı kuruldu. Bu laboratuvar, otomobillerle mobil cihazlar arasında sorunsuz bir bağlantı sağlamak amacıyla çalışacak ve iki şirketin teknolojilerini bir araya getirecek.

Cariad, Vivo ile yakın bir iş birliği içinde M2 Lab aracılığıyla faaliyet gösterecek. Temel hedef, kullanıcıların araçlarını ve telefonlarını tek bir kullanıcı arayüzü üzerinden kolayca kontrol etmelerini sağlamaktır. İlk projelerden biri, kullanıcıların bilgi-eğlence ekranında mobil oyunlar oynamalarına olanak tanıyan Gamebase uygulamasını içerecek. Diğer bir uygulama olan Touch&Go, aracın bazı işlevlerini telefondan kontrol etmeyi mümkün kılacak.

İlerleyen dönemde, bu iki şirket ulaşım alanında daha fazla yenilik geliştirmeyi amaçlıyor. Cariad, Volkswagen sahiplerinin bilgi-eğlence deneyiminde yaşadığı sorunları çözmek için büyük bir önem taşıyor.