Elon Musk, xAI Şirketinin Yapay Zeka Modeli ‘Grok’tan İlk Görüntülerini Paylaştı

Büşra Koça
A+A-
Reset

Elon Musk’un liderliğindeki X platformu, uzun süredir yapay zeka alanına büyük yatırımlar yapıyor. Musk, yakın zamanda xAI’nin ilk ürünü olan Grok’un erişime açılacağını açıklamıştı. Bugün ise, Grok’un yapay zekâ yeteneklerine dair ilk görüntüleri görmek mümkün oldu.

Yapay zekâ araçları, gün geçtikçe hayatımızın farklı alanlarına adapte oluyor ve çeşitli işlevlerde bize yardımcı oluyor. Görsel üretim, sohbet, asistanlık, zaman yönetimi, bilim ve daha birçok konuda bu araçlar, kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Ancak bu alandaki rekabet de oldukça yoğun, bu nedenle şirketler hızla bu alana girmek istiyorlar. Elon Musk’un Grok’u da bu rekabetin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.

Grok adlı platform, Elon Musk’ın ifadelerine ve ekran görüntülerine göre, cevaplarında mizahi bir üslup kullanabilen bir yapay zeka arayüzü gibi görünüyor. Örneğin, bir önceki paylaşımda, Grok’a kokain tarifi sormuşlar ve Grok’un yanıtı, “Kendini riske atma ve yasalara uymaya çalış” gibi espri içerikli öneriler içeriyormuş gibi görünüyor.

Başka bir paylaşımda, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried hakkında yeni haberler olup olmadığı soruluyor. Grok, oldukça taraflı bir tavır sergileyerek SBF ile ilgili güncel gelişmeleri aktarıyor. Bu yanıtı okurken, sanki dedikodu yapıyormuş hissini yaratıyor.

Erken beta sürecinden çıkar çıkmaz Grok, tüm X Premium+ üyeleri için erişilebilir olacak.