Huawei Nova 11 SE 108 MP Kamera ile Geliyor

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Huawei, son modeli olan nova 11 SE’yi tanıttı. Telefon, 108 MP ana kamera, şık ve ince tasarım gibi ilgi çekici özelliklere sahip, ancak dikkat çeken bir şekilde 5G bağlantısını desteklemiyor. Ayrıca Huawei, yongasetinin özelliklerini açıklamamayı tercih etti, bu da tüketicileri merak içinde bıraktı.

Cihaz resmi olarak Huawei’nin web sitesinde listelendi ve temel özellikler açıklandı. Snapdragon 680 tarafından güçlendiriliyor, bu, 6 nm işlem üzerine inşa edilen LTE-only bir yongasetidir ve 2.4 GHz CPU’ya sahiptir. Ancak şu an için RAM miktarı gizemini koruyor.

Huawei Nova 11 SE 108 MP Kamera ile Geliyor

nova 11 SE, Full HD+ çözünürlüğe sahip 10-bit 6.67 inç düz OLED ekran sunuyor. 90 Hz yenileme hızına sahiptir ve DCI-P3 renk gamının %100’ünü kapsar. Telefonun merkezinde yer alan 32 MP selfie kamerasını içeren tek bir delik bulunuyor ve bu kamera 1080p çözünürlüğe kadar video kaydı yapabilir.

Bu akıllı telefonun dikkat çeken özelliklerinden biri, sadece 7.39 mm kalınlığında olması ve 186 gram ağırlığında olmasıdır. İnce tasarımına rağmen, 4.500 mAh batarya taşır ve 66W hızlı şarjı destekler. Huawei, telefonunun %0’dan %100’e sadece 32 dakikada şarj olabileceğini iddia ediyor. Şarj cihazı ve gerekli kablo da kutunun içinde bulunuyor.

Huawei Nova 11 SE 108 MP Kamera ile Geliyor

nova 11 SE, HarmonyOS 4 üzerinde çalışıyor ve bu da onu Huawei’nin yeni işletim sistemiyle uyumlu cihazlar ailesinin bir parçası yapıyor. HarmonyOS 4, yeniden tasarlanmış bir bildirim merkezi, potansiyel olarak riskli uygulamalar için geliştirilmiş izin yönetimi ve bildirim çubuğundan erişilebilen mevcut etkinlikleri genişletmek için Live Window gibi birkaç iyileştirme sunuyor.

Telefonun diğer dikkat çeken özellikleri arasında çevrimdışı ödemeler için kart bilgilerini saklama yeteneği olan NFC, çift nano SIM yuvası ve ek güvenlik için ekran altı parmak izi tarayıcısı bulunuyor.