Youtube Music, Göz Almayan Bir Arka Plan Tasarımı Test Ediyor

Büşra Koça
A+A-
Reset

Google, YouTube Music için göz almayan bir degrade temasını test ediyor.

Eylül ayının getirdiği yeniliklerden biri olan YouTube Music, “Şimdi Yürütülüyor” arayüzünü görsel açıdan elden geçirmiş ve temel kontrolleri karusel şeklinde yeniden düzenlemişti. Ayrıca çeşitli kullanıcı arayüzü ayarlamaları da eklemişti.

Şimdi, YouTube Music bir başka görsel değişikliği test ediyor: Gradyan arka plan. Önceden, “Şimdi Yürütülüyor” modundayken albüm kapağından türetilen düz renkli bir arka plan kullanılıyordu. Ancak yeni özellik, üst kısımdan daha canlı bir tondan alt kısma doğru giderek daha koyu bir tona geçen degrade bir arka plan içeriyor. Bu, kullanıcı deneyimini daha görsel ve etkileyici hale getirme amacı taşıyor.

Youtube Music, Göz Almayan Bir Arka Plan Tasarımı Test Ediyor

Google, geçmişte albüm kapaklarının tamamlanmasını sağlamak için daha pastel renk tonlarına yönelik bir tercih sergilerken, şimdi uyguladığı bu yeni yaklaşım, büyük bir değişiklik gibi görünmeyebilir. Ancak bu yeni tasarım, önceki versiyona göre biraz daha derin tonlu bir arka plan sunarak dikkat çekiyor.

Oynat/duraklat, şarkı atlama, karıştırma ve tekrarlama gibi temel işlevlere ait beyaz düğmeler, bu yeni zemin üzerinde daha belirgin bir şekilde görünüyor. Bununla birlikte, dikkat çekici bir değişiklik olarak, “Sıradaki,” “Şarkı Sözleri” ve “İlgili” gibi öğeler artık ayrı sayfalarda görünmüyor; bunun yerine gri metin olarak ön plana çıkıyor.

Bu ayarlama, bazı kullanıcıların bu yeni düzenin düğmelerin daha önceki sürüme göre biraz daha belirgin olmamasından kaynaklı bir kopukluk hissi yarattığını belirttiği bir değişiklik. Bununla birlikte, YouTube Music kullanıcıları, müzik kuyruklarına erişmekte rahat olabilmek için sayfanın altından yukarı kaydırmaya devam edebilirler.

Youtube Music, Göz Almayan Bir Arka Plan Tasarımı Test Ediyor

Gradyan arka plan tasarımı, YouTube Music’in Android sürümünde test edildiği birçok habere konu oldu, ancak hala tam anlamıyla yaygınlaşmış değil. Platform, bu özelliği tüm kullanıcılar için standart hale getirmeden önce, kullanıcı geri bildirimlerini ve tepkilerini titizlikle değerlendiriyor gibi görünüyor.