Avrupa Birliği, İsrail-Filistin Savaşı Hakkında X’ten Sonra Google’ı Uyardı!

Büşra Koça
A+A-
Reset

Avrupa Birliği yetkilisi, daha önce X platformuna yönelik dezenformasyonla mücadele amacıyla önce uyarı daha sonrasında da soruşturma açtığının bilgisini vermiştik, şimdi dikkatini Google’a çevirdi. İsrail ile Filistin arasındaki gerginlik sürerken, internet üzerinde yayılan görüntüler, halkın düşüncelerini derinlemesine etkileyen önemli bir bilgi kaynağı halinde. Yanlış bilgilerin kolayca yayılabilmesi nedeniyle, doğru bilgi, bu tür kriz anlarında da kritik bir rol oynuyor.

Bu nedenle, Avrupa Birliği, YouTube platformunda dolaşan yanıltıcı ve yasa dışı bilgiler nedeniyle Google’ın ana şirketi Alphabet’e bir uyarıda bulundu. Özellikle platformun ana kullanıcı kitlesini çocuklar ve ergenler oluşturduğundan, bu sorun daha da fazla önemli hale geliyor.

Thierry Breton attığı tweette Youtube’un daha sorumluluk sahibi gibi davranması gerektiğini söylüyor.

Thierry Breton, insanların bilgiye ulaşmak için güvendiği bir platform olan Google’ın, kullanıcılarını yanlış bilgilere, propagandaya ve rahatsız edici içeriklere karşı koruması gerektiğini vurgulayarak, Google’dan bu konudaki gelişmelere dair bir rapor talep etti.

Breton ayrıca, bu konuda daha fazla şeffaflık olması gerektiğini belirtti ve bu soruna karşı kolektif bir çaba gösterilmediği takdirde yaptırımların gündeme gelebileceğini de ekledi.