TikTok, Abonelik Sistemiyle Reklamlara Son Veriyor!

A+A-
Reset

Yakında TikTok’u reklamsız izleyebileceksiniz, fakat ücret karşılığında.

İlk olarak Android Authority tarafından bildirildiği üzere, TikTok uygulaması içindeki kod, TikTok’un kullanıcılar için reklamsız bir abonelik katmanını test etmeye başlayabileceğini gösteriyor. Site, abonelerin 4.99 $ karşılığında TikTok’ta reklamsız bir deneyim yaşayabileceklerini bildirdi.

TikTok, TechCrunch’a bu ürünü test ettiğini ancak ABD dışında yalnızca İngilizce konuşulan tek bir pazarda test ettiğini doğruladı.

Bununla birlikte, blogun bulgularına göre, abonelik yalnızca TikTok tarafından sunulan reklamları kapsıyor gibi görünüyor, influencer pazarlama tek seferlik veya kampanyaları değil.

TikTok, parasının çoğunu reklamlardan kazanıyor ve şimdiye kadar, çevrimiçi reklam harcamalarında daha büyük yavaşlamaya karşı dirençli olduğunu kanıtlamış durumda.

TikTok, Abonelik Sistemiyle Reklamlara Son Veriyor!

Pazar araştırma şirketi Cowen’ın yakın tarihli bir raporu, daha temkinli reklam alıcıları arasında bile TikTok’un benimsendiğini ve %60’ının TikTok’u tercih ettikleri kısa biçimli video mekanı olarak adlandırdığını ortaya koydu. Standard Media Index, Kasım ayı itibariyle TikTok’un ana girişimi ByteDance’ın sosyal medyadaki büyük ajans harcamalarındaki payının %11’e ulaştığını ve Pepsi, DoorDash, Amazon ve Apple gibi şirketlerin en çok harcama yapanlar arasında yer aldığını bildirdi.

Asıl soru, reklamsız bir katmanın bu gelirden herhangi birini anlamlı bir şekilde değiştirip değiştiremeyeceği. Belli ki TikTok, sosyal medya rakipleri X (eskiden Twitter olarak bilinen platform) ve YouTube’un izinden giderek bunu denemeye istekli.