Huawei’nin Yeni Modeli Mate X5, Büyük Pil ve 16GB RAM ile Kullanıcılarına Sunuldu

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Huawei geçtiğimiz haftalarda yaptığı beklenmedik akıllı telefon lansmanlarıyla gündemde ve şimdi de aniden duyurulan bir başka cihazımız var: Mate X5. Mate X3’ün doğrudan halefi olarak hizmet veren Mate X5, tasarım departmanı çoğunlukla değişmezken, kaputun altında birkaç iyileştirme getiriyor.

Huawei'nin Yeni Modeli Mate X5, Büyük Pil ve 16GB RAM ile Kullanıcılarına Sunuldu

Mate X5 aynı 7,85 inç LTPO OLED ana ekrana (2.224 x 2.496 piksel) ve Kunlun Glass korumalı 6,4 inç LTPO OLED kapak ekranına (1.080 x 2.504 piksel) sahip. Mate X5, Mate X3’te de mevcut olan Tüy Beyazı, Tüy Siyahı, Tüy Altın ve Yeşil Dağ seçeneklerine katılan yeni bir Fantom Moru rengiyle geliyor.

Arkadaki kamera adası da biraz değiştirilmiş bir tasarıma sahip ancak atıcılar aynı kalıyor – f/1.8 diyafram açıklığına sahip 50MP ana kameraya 13MP f/2.2 ultra geniş birim ve 5x optik zoom özellikli 12MP f/3.4 periskop modülü eşlik ediyor.

Huawei'nin Yeni Modeli Mate X5, Büyük Pil ve 16GB RAM ile Kullanıcılarına Sunuldu

En son Huawei katlanabilir 16GB’a kadar RAM ve 1TB depolama alanı ile geliyor. Burada kullanılan yonga seti hakkında resmi bir açıklama yok ancak Çin’den gelen birkaç rapor, yakın zamanda piyasaya sürülen Mate 9000 serisi cihazlarda bulunan Kirin 60s SoC ile aynı olduğunu gösteriyor. SMIC’in 7nm işlem teknolojisi üzerine inşa edilmiş 5G özellikli bir çip olduğu tahmin ediliyor.

Bir diğer ilginç nokta ise gelişmiş sinyal alımı sunduğu iddia edilen yepyeni anten tasarımı. Huawei’nin Lingxi anteni, optimum bağlantı sağlayan en uygun ağı seçen bir yapay zeka algoritmasına sahip. Cihazın çerçevesinin etrafındaki antenler de daha iyi sinyal kalitesi için çift modlu ayarlama teknolojisine sahip.

Huawei'nin Yeni Modeli Mate X5, Büyük Pil ve 16GB RAM ile Kullanıcılarına Sunuldu

Mate X5 ayrıca 66W kablolu şarj, 50W kablosuz ve 7,5W ters kablosuz şarj desteği ile daha büyük bir 5.060 mAh bataryaya sahiptir. Cihaz HarmonyOS 4’ü çalıştırıyor ve ana ekrana hiç dokunmadan videolara, web sayfalarına ve resimlere göz atmanızı sağlayan yeni hava hareketi kontrollerini getiriyor. Mate X5 ayrıca IPX8 su geçirmezlik özelliğine sahip ve Çin’de iki yönlü BeiDou uydu mesajlaşmasını destekliyor.

Huawei'nin Yeni Modeli Mate X5, Büyük Pil ve 16GB RAM ile Kullanıcılarına Sunuldu

Huawei Mate X5 şu anda VMall üzerinden ön satışa sunulurken, açık satışların 15 Eylül’de başlaması bekleniyor.