Google Fotoğraflar, Yapay Zeka Destekli Anılarınızı Oluşturmanıza İzin Veriyor

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Google yavaş ama istikrarlı bir şekilde uygulamalarına giderek daha fazla yapay zeka destekli özellik ekliyor ve Google Fotoğraflar da bu özelliklere kavuşan uygulamalardan biri oldu. Uygulama bir süredir istikrarlı bir özellik akışı elde ediyor ve çok gelişti. Artık çok sayıda özelliğe sahip olduğunuz için sadece tüm fotoğraflarınızı düzenleyen bir uygulama değil. Şimdi, uygulama yapay zeka yardımıyla kendi Anıları oluşturmanıza olanak tanıyan ve onu daha da güçlü hale getiren bir özelliğe sahip.

Google Fotoğraflar yakında yapay zekadan daha fazla yardım alan özel bir Anılar sekmesine sahip olacak

Google şimdi Anılar’ı bir üst seviyeye taşımaya karar verdi ve güncellemeden sonra Google Fotoğraflar artık Anılar’a özel bir sekmeye sahip olacak. Bu sekme elbette göründüğü gibi hareket edecek ve kullanıcı geçmişteki favori anlarına erişebilecek. Ayrıca yapay zeka tarafından desteklenecek düzenleme araçlarına da erişebileceksiniz. Bu araç temel olarak fotoğraf ve videoları otomatik olarak düzenleyecek ve kullanıcı için Anılar oluşturacak ve elbette bu özellik üzerinde tam kontrole sahip olabileceksiniz.

Google Fotoğraflar, Yapay Zeka Destekli Anılarınızı Oluşturmanıza İzin Veriyor

Örneğin, yeni Anılar özelliğinin Google Fotoğraflar’da sizin için oluşturduklarını beğenmezseniz, devam edebilir ve beğenmediğiniz her şeyi kaldırabilirsiniz. Sadece bu da değil, uygulama tarafından oluşturulan Anılar’ın tamamını kaldırabilir veya gizleyebilirsiniz. Yapay zeka ayrıca en sevdiğiniz Anılar için isimler de oluşturabilir, bu nedenle kararsız kalıyorsanız yapay zekadan yardım istemeniz yeterli.

Yeni güncellemeye rağmen, Google Fotoğraflar size tüm özelleştirme üzerinde tam kontrol sağlayacak, bu da uygulamanın size verdiği önerileri düzenlemeye devam edebileceğiniz anlamına geliyor. Özellik bugünden itibaren kullanıma sunuluyor, ancak şirket yalnızca belirli kullanıcılar için mevcut olduğunu ve daha da önemlisi özelliğin hala test edildiğini belirttiği için herkese sunulmuyor. Dolayısıyla, ne zaman çıkacağını bekleyip göreceğiz.