‘Final Fantasy VII: Ever Crisis’ 7 Eylül’de iOS ve Android’e Geliyor

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

FFVII hikayesini ve evrenini genişleten mobil oyun Final Fantasy VII: Ever Crisis, 7 Eylül’de iOS ve Android’de satışa sunulacak. Square Enix mobil oyunu ilk olarak 2021 yılında battle royale aksiyon oyunu Final Fantasy VII The First Soldier ile birlikte duyurmuştu. Oyunun 2022’de çıkması bekleniyordu, ancak gecikmeler oyunun çıkışını erteledi ve şirket bu yılın Temmuz ayına kadar oyun için kapalı beta testine başlamamıştı.

Ever Crisis Applibot tarafından geliştirildi, ancak Final Fantasy emektarları Kazushige Nojima, Yoshinori Kitase ve Tetsuya Nomura sırasıyla senaryo yazarı, baş yapımcı ve yaratıcı yönetmen olarak yer aldı. Orijinal FFVII’nin chibi karakterlerini anımsatan bir sanat tarzına sahip, ancak bir değişiklikle, The Verge’ün belirttiği gibi, Cloud’un bu versiyonda gerçek anlamda elleri var.

Oyun, orijinal oyundaki olayları yeniden anlatıyor, böylece oyuncular en ikonik anlarından bazılarını yeniden yaşayabiliyor, ancak aynı zamanda The First Soldier’ın arka planını ve karakterlerin daha genç oldukları zamanlardaki hikayelerini de içeriyor. Oynanışına gelince, orijinal oyunun mobil cihazlar için optimize edilmiş Aktif Zamanlı Savaş sistemine dayanıyor.

Ever Crisis oynaması ücretsiz olacak, ancak Android Police’in kapalı beta sürümüne ilişkin incelemesine göre, oyuncular silah ve diğer öğeleri elde etmek için “gacha” oynayarak para harcamak zorunda kalacak. Oyunu ne olursa olsun ve piyasaya çıkar çıkmaz oynamak isteyen hayranlar şimdi mobil platformlardan biri veya her ikisi için ön kayıt yaptırabilirler.