Disney+ Fiyatları Artırıyor ve Hesap Paylaşımını Engelliyor

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Mayıs ayında Disney’in CEO’su Bob Iger, şirketin yayın hizmeti olan Disney+’ın fiyatında yıl içinde bir zam yapılacağını duyurmuştu. Şimdi ise bu fiyat artışının ne zaman gerçekleşeceği kesinleşti. Disney, üç aylık kazanç toplantısı sırasında Bob Iger’ın yaptığı açıklamaya göre, reklamsız Disney+ premium aboneliğinin 12 Ekim’de 13,99 dolara yükseltileceğini açıkladı. Bu zam, yayın hizmetinin son bir yılda ikinci kez gerçekleşen 3 dolarlık bir fiyat artışıdır. Önceki fiyat artışı Aralık ayında yapılmış ve abonelik ücreti 10.99 dolardan belirlenmişti. Aynı zamanda, Hulu’nun reklamsız planı da aylık 17,99 dolara çıkarak 3 dolarlık bir artış yaşayacak.

Bu yeni fiyat artışı oldukça büyük bir değişiklik olsa da, Disney, hizmetlerini bir araya getirmek isteyen müşterilere bir rahatlama sunma amacı güdüyor. Yeni “Duo Premium” aboneliği, hem Disney+ hem de Hulu’nun reklamsız aboneliklerini içeren bir paketi 19,99 dolara sunacak. Ayrıca, Disney Kasım ayından itibaren, geçen yıl ABD’de başlattığı 8 dolarlık reklam destekli abonelik planını Avrupa ve Kanada’da da kullanıma sunacağını duyurdu.

Bob Iger ayrıca, hesap paylaşımı konusunda şirketin yakında daha sıkı politikalar benimseyeceğini belirtti. Iger, şirketin “hesap paylaşımıyla ilgili yöntemleri ve ödeme yapan abonelerin hesaplarını arkadaşları ve aile üyeleriyle paylaşabilecekleri en iyi seçenekleri aktif olarak araştırdığını” söyledi. Bu yeni politikaların 2024 yılında yürürlüğe girmesi planlanıyor.